Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde iki böbreği iflas edip beyin kanaması geçiren Nurullah Koyun, Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada ameliyata alınan küçük çocuğun bugün beyin ölümü gerçekleşti. Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Suat Türkoğlu, Nurullah Koyun'un ailesinin organlarını bağışlamayı kabul ettiğini söyledi.

KARACİĞER, AKCİĞER VE KALBİ BAĞIŞLANDI

Koyun'un ailesinin kalp, akciğer ve karaciğerinin bağışlandığını belirten Türkoğlu, şöyle devam etti:

"Hastamız böbrek yetmezliği nedeniyle beyin kanamasıyla bize geldi. Yoğun bakımda yatan bir hastamız. İlk geldiğinde beyin ameliyatı yapıldı. Bugünden itibaren hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi organ bağışlamasını kabul ettiler. Ayrıca aileye başsağlığı diliyoruz. Sergiledikleri davranıştan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Diyarbakır'dan bir ekip karaciğer için gelmesini bekliyoruz. Şu anda akciğerin alınması için ekip bekliyoruz. Ekip geldikten sonra organları alıp ilgili yerlere ulaştıracaklar. Karaciğer, akciğer ve kalp organlarını bağışladılar. Batman Bölge Devlet Hastanesi olarak ilk kez böyle organ bağışı ameliyatı yapılacak"

HELAL OLSUN

Oğlunun organlarını bağışlayan 4 çocuk annesi Sebahat Koyun, çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, organlarının başkalarına hayat vermesine sevindiğini söyledi. Çiftçilik yaptıklarını anlatan anne Sebahat Koyun, "Çocuğumun organları kime nakil olsa bizim için fark etmiyor. Hoş helal olsun. Dört çoğumdan biri gitti, kaldı 3 çocuk. Biz isteyerek bağışladık, çocuğumun organlarının nakledileceği kişiyi tanımak istiyorum. O da bir çocuğum gibi olacak. En azında çocuğumun organları yaşayacak. Keyfim gelecek, sevineceğiz en azından. Çocuğumun organları yaşayacak" dedi.

Ağabey Şehmus Koyun ise kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Başka canları kurtarmak için ailemizin kararı, organları bağışlamak oldu. Hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz, kardeşimin yaşaması için organları bağışladık" diye konuştu.