BEÜ Konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bilim İnsanları Daire Başkan Vekili Prof.Dr. Şemsettin Türköz, Araştırma Destek Programları Başkanlığı’ndan Bilimsel Program Uzmanı Bora Kıt, Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı Uzmanı Emre Yurttagül, çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, TÜBİTAK’ın proje bütçelerinin kullanımında büyük destekleri olduğunu söyledi. TÜBİTAK'ın daha geniş kitlelere ulaşmaya başladığını belirten Rektör Prof.Dr. Doğru, "Gerek proje hazırlama ve gerekse yürütülmesinde ve gerekse de projelerin bütçelerinin verimli bir şekilde kullanılmasında büyük bir yol kat edildiğini umuyorum" dedi.

Bilim İnsanları Daire Başkan Vekili Prof. Dr. Şemsettin Türköz ise üniversitelerin paydaşları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Türköz, yaptıkları bu toplantıların bilgilendirme amaçlı olduğunu belirterek, "Başarılı projeler nasıl yapılır, projeler hangi türde destek alır? Konularını işleyeceğiz. TÜBİTAK devletin sizlere araştırma yapmanız için ayırmış olduğu kaynağı dağıtmak üzere kurulmuş olan bir kurumdur. Aynı zamanda Türkiye’nin bilim politikasını belirliyor. Bu kaynağın dağıtılmasında TÜBİTAK kaynağı, kendine has zaman içerisinde geliştirmiş olduğu kurallar çerçevesinde dağıtıyor. Genellikle başarıyı ödüllendiriyor. Üniversitelerin ihtiyaçlarına yönelik yeni yeni programlar yetiştirilmektedir. Yakında yeni bir programda geliyor. Gelişmekte olan üniversitelere yönelik bir destek programı gelmektedir. Bunun ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu toplantıları yapmaktaki amacımız siz paydaşlarımızı dinlemektir. Şikayetlerinizi, önerilerinizi, tavsiyelerinizi dikkate almaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Araştırma Destek Programları Başkanlığı’ndan Bilimsel Program Uzmanı Bora Kıt, Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı Uzmanı Emre Yurttagül sunumlarını yaptı. Sunumların ardından program, panel şeklinde soruların yanıtlanması ile devam etti.


ÖÇ(FE/AAA)