Bodrum'a bağlı Sazköy'de hayvancılık yapan Şakir Küre'nin, Kaymakamlık önünde yaptığı eylem ses getirdi. Küre, otomobiliyle Kaymakamlık önüne geldi. Otomobilinin bagajında çuval içinde getirdiği hayvan yemlerini ve leğene koyduğu dışkıları yere döken, sağdığı sütleri de ilk önce dökeceğini ardından ücretsiz dağıtacağını söyleyen Şakir Küre, şunları söyledi:

"Ben, 5 yıl önce devletimizin desteğiyle kredi alarak 15 büyükbaş hayvan satın aldım. Ailece sağdığımız sütleri Bodrum İlçesi Süt Üreticileri Birliği'ne vermeye başladık. Paralarımızı hiç zamanında alamadık. Şimdi de iki aydan bu yana verdiğim sütün parasını alamadım. 1500 lira alacağım var. Bizi mağdur ediyorlar. Her gün eşimle birlikte sabah erkenden kalkıyorum, inekleri sağıyoruz. Dışkılarını küreklerle temizliyoruz. Yıllardır para kazanabilmek, hasta yakınlarıma bakabilmek için hayvan dışkılarıyla yaşıyoruz. Bizim paramızı versinler. Hayvanların kaldığı binada elektrik sorunu vardı. Aydem'e altı ay önce başvurdum. Yüksek voltajlı elektrik bağlanmasını istedim. Bana yardımcı olmadılar. En son böyle bir şey yaparak sesimi duyurmak istedim."

Şakir Küre'nin eylemini gören Bodrum Kaymakamlığı'nda görev yapan polis ve yetkililer müdahale etti. Eylemine son verilmesi istenen Küre, bir süre sonra Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ile görüştü ve sorunlarını anlatarak yardım istedi. Küre’ye yardımda bulunacağını belirten Gödekmerdan, "Bodrum İlçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı ile telefonda görüştüm. Şakir Küre'nin gerekli ödemesinin yapılacağını söyledi. Elektrik konusunda da Aydem Müdürü ile görüştüm. Gerekli çalışmanın yapılacağı sözünü aldım" dedi.