Bergama Orduevi'nde geçen Cuma günü kaldığı koğuşta kravatla kendini astığı öne sürülen Mert Evren Akdağ'ın cenazesi dün Eskişehir'e getirildi. Akdağ için Tepebaşı semtindeki Uluönder Camisi'nde tören düzenlendi. Tabutu Türk Bayrağı'na sarılı olan Mert Evren Akdağ'ın cenaze törenine babası Nurettin Özel, Güneydoğuda vatani görevini yapan kardeşi, eşi Çiğdem Akdağ, yakınları ile çok sayıda subay, astsubay ve vatandaş katıldı. Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Mert Evren Akdağ  Zincirlikuyu Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

EŞİNİN SOYADINI ALDI

Askerliğinin bitmesine 5 ay kala yaşamını yitiren Mert Evren Akdağ'ın uzun süre önce Eskişehir'den Antalya'ya gittiği, burada bir süre kuaförlük ve turizm sektöründeki işlerde çalıştığı, 2009 yılında Çiğdem Akdağ ile evlendiği, 2010 yılında da kendi isteği ile 'Özel' olan soyadını mahkeme kararıyla değiştirip evlendiği eşi Çiğdem'in soyadı olan 'Akdağ'ı aldığı belirtildi.

Yakınları Mert Evren Akdağ'ın Eskişehir'de oturan babası Nurettin Özel'in ticaretle uğraştığını, Mert'in annesi Hatice'den uzun süre önce boşanıp başka bir kadınla evlendiğini söyledi.

YAKINLARI ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KONUŞMADI

Mert Evren Akdağ'ın ölüm nedeniyle ilgili konuşmak istemediği, olayın savcılık tarafından soruşturulduğunu belirten bir yakını, "Mert'in ölüm haberi hepimizi yasa boğdu. Cenazesi Eskişehir'e getirildi ve askeri tören düzenlendi. Onu askeri törenin ardından aile kabristanımızın bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verdik. Mert'in çocuğu yoktu. Eşi Çiğdem Akdağ ise Antalya'da oturuyor. Cenaze için Eskişehir'e geldi ve tekrar Antalya'ya döndü" dedi.



HT(EK/COŞ)