Hafta sonunda İHD Batman Şubesi'nin, 'Kayıplar bulunsun, failler yargılansın' adını verdiği eyleme katılan BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, bazı tepkilere rağmen seçim bölgesinde politikaya devam edeceğini söyledi. AK Parti'nin son süreçteki politikasının 'Çıkmaz sokak' olduğunu öne süren BDP'li Yıldız, "Bir süredir seçim bölgemden uzaktım. Daha çok Ankara'daydım. Ama artık partimin hizmetindeyim. Kaldığım yerden devam ediyorum" dedi. Partinin yetkili organlarıyla bir araya geleceklerini anlatan Yıdız şöyle konuştu:

"Herkesle diyalog içinde olacağız. Çünkü. zaman artık diyalog ve birlik olma dönemidir. AK Parti'nin mevcut politikasıyla artık ne liberaller, ne Kürtler, ne sosyalistler, ne de diğer kesimin umudu kalmamıştır. Avrupa Birliği ekseninden de hızla uzaklaşan bu partinin toplumun tüm kesimlerine hizmet vermeyeceği ortadadır."

BDP Batman İl teşkilatının da aralarında bulunduğu 20 ilde kongre yapılacağını hatırlatan Bengi Yıldız, şunları söyledi:

"Bu son operasyonlar şimdi için yeni bir şey değil. Geçmişte de partimize yönelik yıldırma politikaları oldu. Tek kişi kalsa da BDP kapanmayacak. Halk gelip bu partide görev yapacak. AK Parti'nin 90 dönemi anlayışından hiçbir farkı yoktur. KCK kapsamında suçu olmayan arkadaşlarımızın gözaltına alındığını herkes biliyor. Kısa sürede bir araya gelip BDP'yi eski dönemine getireceğiz."

Evli ve 2 çocuk babası olan BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, 17 Ağustos 2011 tarihinde başka bir kadınla çekilen fotoğrafları gazetelerde yayınlanınca uzun süre ortalıkta görülmemişti.



AA(GG/İD)