Ankara'dan gelen 15 kişilik Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi ile birlikte il özel idaresine ait iş makineleri ve kurtarma ekiplerinin yürüttüğü arama çalışmaları dün sonuçsuz kalmış ve akşam havanın kararmasıyla ara verilmişti.

BUZ TUTAN ÇAY SANTİM SANTİM TARANIYOR

Gıyasettin Bedirhanoğlu'nun kaybolduğu buzla kaplı Bendimahi Çayı'nda arama çalışmaları sabahın erken saatlerinde yeniden başlatıldı. Balaklı ve Yalındüz köyleri arasındaki 3 kilometrelik alanda buzlar kırılarak Bendimahi Çayı neredeyse santim santim taranıyor.

İş makineleri tarafından derenin yüzeyini kaplayan kalınlığı 20- 40 santim arasında değişen buz kütlesi kırılıyor.

Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi ile onlara yardımcı olan ekipler yine iş makinelerinin yardımıyla buz kütlelerini hareket ettirerek derenin buz gibi sularını tarıyor. Kırılan buzların hemen donması arama çalışmalarını güçleştiriyor.

Aşırı soğuktan etkilenen ekipler zaman zaman dereden çıkıp ısınıyor ve yeniden buzlar arasına girerek arama çalışmalarını zor koşullara rağmen sürdürüyor.

Van Valisi Münir Karaloğlu da arama çalışmalarını izlemek üzere bugün Bendimahi Çayı'na geldi. Vali Karaloğlu, koyunlarını sulamak için buzları kırmak isteyen Gıyasettin Bedirhanoğlu'nu çaya nasıl düştüğü ve arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili ilgililerden bilgi aldı.