İzmir’de geçim savaşı veren bir grup emeklinin hayali gerçek oldu. Daha önce yabancı ülkelerden kente lüks gemilerle gezmeye gelen emeklileri içleri burkularak izledikleri yolunda açıklamalar yapan DİSK Emekli Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, Konak Belediyesi’ne başvurarak üyeleri için çtatil olanağı sağlanmasını talep etti. Yaz aylarında Konak İlçesi’nin kenar semtlerinde oturan dar gelirli ailelerden kadın ve çocukları deniz kenarına götürerek, tatil yaptıran Belediye, bu talebi kabul etti. 50 emekliyi bir otobüsle, İzmirin şirin tatil beldelerinden Mordoğan’daki Begonvil Otele, her şey dahil, iki günlük tatile gönderdi.

Milyonlarca emeklinin sesi olmak için meydanlarda eylemler yaptıklarını belirten DİSK Emekli Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, yaptıkları semt çalışmaları sırasında hala kent merkezini, denizi görmeyen emeklilerle karşılaştıklarını söyledi. Yılmaz, "Bugün birçok emekli ancak 65 yaş indirimli kartı ile hastaneye, yakınlarını ziyarete, gezmeye gidebiliyor. Fakat kentimize, dev gemilerle dünyanın birçok ülkesinden Avrupalı turistler gezmeye geliyor. Biz de emekliyiz, insanca yaşamak seyahat etmek bizlerin de hakkı. Konak Belediyesi emeklinin sesine kulak verdi, iki günlük de olsa tatile gönderiyor. Bu jestin arkasının geleceğine inanıyoruz, darısı diğer emeklilerin başına" dedi.

Konak Belediye Başkanı CHP'li Dr. Hakan Tartan, son üç yılda kadın ve çocuklardan oluşa 30 bin kişiye tatile götürdüklerini, bunların arasında engelliler ve huzurevinde kalan vatandaşların da bulunduğunu dile getirdi.