Olay, dün saat 18.00 sıralarında, İkiçeşmelik Caddesi Öğretmen Evi durağı önünde meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediye'nin ulaşım kurumlarından ESHOT'ta 20 yıldır otobüs sürücüsü olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Sait Öztürk, bir yolcu tarafından uğradığı saldırının şokunu yaşadı. Öztürk, yönetimindeki 35 P 5788 plakalı, 79 numaralı Yeşilyurt- Halkapınar seferini yapan belediye otobüsüyle durağa yanaştı. Yolcuların inip binmesinin ardından tekrar harekete geçmek için kapıları kapatmak istedi. Öztürk, harekete duyarlı olan kapıların fazla yaklaşıldığında kapanmaması nedeniyle, yolcuları uzaklaşmaları için uyardı. Bu sırada durakta bekleyen yolculardan TIR sürücüsü U.G., belediye otobüsünün kapısına yanaştı. Durakta bekleyen otobüs nedeniyle arkadaki bir diğer otobüsün yanaşamadığını, bu nedenle araca binemediğini söyleyen U.G., iddiaya göre, küfür etmeye başladı. Araçtaki onlarca yolcunun gözü önünde otobüsün içine girip, sürücü Öztürk'e yumruk attığı ileri sürülen U.G.'yi yolcular uzaklaştırdı.

Otobüs sürücüsü Sait Öztürk'ün ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alınan U.G., Anafartalar Polis Merkezi'ne götürüldü. U.G. hakkında 'kasten adam yaralamak' suçundan işlem yapılacağı ve adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Olayı anlatan Öztürk, "Yeşilyurt'a giderken, Öğretmenevi durağında yolcu indirmek için durdum. Otobüsün 3'üncü ve 4'üncü kapıları sensörlü olduğundan hareket algıladığı için yolcular fazla yaklaştığında kapanmıyor. Yolculara, 'Arkadaşlar kapıdan çekilin, araç yürümüyor' diye seslendim. O sırada durakta bekleyen U.G. kapıya yanaştı, 'Yürüsene lan. Seni mi bekleleceğim. Senin yüzünden arkadaki otobüs yanaşamıyor. Otobüse binemiyorum' dedi. Kapı kapanmadığından hareket edemediğimi söyledim. Birden küfürler yağdırıp, aracın içine girdi, vurmaya başladı. Yüzümü yumrukladı. İnsanlar araya girdi, U.G.'yi uzaklaştırdılar. Polisi aradım, gözaltına aldılar. Mahkemede görüşeceğiz. Biz insanlara hizmet edelim derken bunlarla karşılaşıyoruz" dedi.



KÖ(AÖ/CK)



U.G.: Uğur Gelgeloğlu