Mecliste yaşanan gerginlikle ilgili makamında basın açıklaması yapan Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk, görüşmeleri kayıt altına alan MHP'li Meclis üyesi Atalay Sever'i kınadı. Başkan Malk, imar planının görüşüldüğü mecliste MHP'li Belediye Meclis üyesi Atalay Sever'in masanın üzerine koyduğu çantasındaki ses kayıt cihazı ile izinsiz ve gizli olarak konuşmaları kayıt altına aldığının tespit edildiğini belirtti. Yaşanan bu olayın ardından gerginliğin yaşandığını vurgulayan Başkan Hüseyin Malk şunları söyledi:

"Belediye meclisi belediyenin yasama organıdır. Bu organa üye olanların en temel görevleri ahlaka ve hukuka uygun davranmaktır. Bu itibarla Atalay Sever hem ahlak dışı, hem de hukuk dışı bir tutum içerisinde olmuştur. Sergilemiş olduğu bu davranış aynı zamanda halka hizmetin yeri olan belediye meclisinin çalışma huzur ve barışını bozmaya dönük bir girişimdir. Bu tutum ve davranışını kınıyor kendisini kamuoyunun duyarlılığına ve Iğdır halkının vicdanına havale ediyorum. Yaşanan olaylar nedeniyle toplantı 10 Ağustos gününe ertelendi."

Iğdır Belediyesi'nde 13 BDP, 6 AK Parti ve 6'da MHP olmak üzere 25 meclis üyesinin olduğunu belirten MHP'li Atalay Sever, belediye meclislerinin halka açık olduğunu gizli, saklı işlerin yapılmayacak bir mekan olduğunu söyledi. Atalay Sever, ses kayıt cihazı ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"2008 yılında Iğdır imar planı Erzurum Bölge Mahkemesi'nde iptal edilmiş. Bu iptal kararı Danıştay tarafından onanmış. 2008 yılında alınan bu karar 2010'da Iğdır Belediyesi'ne gönderilmiş. 2010'dan, 2012'ye kadar bu karar meclis üyelerinden bile saklanmış. Yani suç işlenmiş. 4 yıldır imar plansız bir belediye olur mu? Bugün bir olağan üstü toplantı yapıldı. Toplantıda her zaman yanımda taşıdığım çantam vardı. Belediye meclisi halka ve basına açıktır. Hatta burada alınan kararlar halka ve basına duyurulmalı. Ama bunlar olmuyordu. Ben Başkanvekili Malk'tan 5- 6 kaz bu kayıtları istedim. Maalesef hiçbirini alamadım. Alamayınca da kendi yöntemime başvurdum. Kalem şeklinde bir kameram var. Meclisteki herkes bunu bilir. Başkan Malk, bu kameranın çantamın içinde olduğunu ve kayıt yaptığımı düşünerek benden çantamı dışarı çıkarmamı istedi. Bende çantamı görevlilere verip dışarı çıkarttım. Aslında çantamda kamera yoktu. Ben olayları cep telefonuma kaydediyordum. Sonra 10 dakika ara verildi. Olağanüstü toplantıda ara verilmez. Bunlar bizimle tartışmaya başlayınca, AK Partililerle birlikte meclis salonunu terk ettik. Bunlar suç işliyor."



AD(KS/COŞ)