Gürsu Belediyesi’nde Muhasebe ve Mali Hizmet Müdürü olarak görev yapan İzzet Çekiç, 2009 yılının Kasım ayında iddiaya göre, belediyenin hesaplarından zimmetine yaklaşık 4 milyon TL geçirdi. Paranın 1 milyon 500 bin TL’sini borcuna karşılık bir ganyan bayisinin hesabına yatırdığı iddia edilen Çekiç, olayın ortaya çıkmasından 20 gün sonra yakalanıp tutuklandı. Tutuklandıktan üç ay sonra tahliye edilen Çekiç’in Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanması tamamlandı.

'Nitelikli zimmet' suçundan hakkında 20 yıla kadar hapsi istenen İzzet Çekiç ile ganyan bayisi işletmecisi 44 yaşındaki Tamer Erezkaya duruşmada hazır bulundu.

Son sözünde suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Çekiç’e mahkeme heyeti 20 yıl hapis cezası verdi. Çekiç’in duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 16 yıl 8 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, ganyan bayisi Selim Gümüş’e de, 'zimmet suçuna iştirak'ten 6 yıl 8 ay hapis cezası verirken, bu suça iştirak ettikleri iddia edilen tutuksuz sanıklar Tamer Erezkaya ve Durmuş Yazıcı’yı 2’şer yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme kararının Yargıtay tarafından onanması halinde, sanıklar kalan cezalarını çekmek için cezaevine konulacak. 



SB(FK/COŞ)