Kampanya nedeniyle Hasandede Belediyesi önünde düzenlenen törene Çankaya Belediye Başkanı CHP'li Bülent Tanık, Yardımcısı Hacı Ali Ulusoy, Hasandede Belediye Başkanı ÖDP'li Malik Ejder Coşkun, Çankaya Belediyesi'nden gelen temizlik personeli ve halk katıldı.

Başkan Coşkun törende yaptığı konuşmada, "Kardeş belediye olarak gördüğümüz Çankaya Belediyesi'nin başkanı ve belediye çalışanları ile bugün daha farklı ve temiz bir Hasandede çalışmasını başlatıyoruz. Temizlik çok önemli bir olaydır. Tabiî ki sadece belediye çalışanlarının temizliğe önem vermesi yeterli değil. Burada yaşayan tüm belde sakinlerinin aynı duyarlılıkta olması gerekiyor" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise Anadolu'da küçük yerleşkelerin nüfus ve ekonomik güç kaybedip, göçe zorlandığını söyledi. Tanık, "Onları yerlerinde mutlu edebilecek en önemli örgütleri, belediyelerdir. Ne yazık ki hükümet ve devlet politikası olarak çok uzun süredir belediyelere imkan olarak verilmiyor. Onun için de elinde güç olanların dayanışması ve paylaşması gerekiyor. Biz de bunun için temizlik ekibimizle birlikte kardeş belediye olarak Hasandede'deyiz" dedi.

Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a yıllanmış Hasandede şarabı hediye etti. Başkanlar ellerinde süpürgelerle temizlik kampanyasına katılıp, çalışanlarla yolları sürürdüler.



EG(AY/CK)