Kadirli İlçe Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, 22 Ekim 2007'de Osmaniye Valiliği'ndeki güvenlik toplantısından çıktıktan yanında temizlik şirketi müdürü Zafer Dolaz ile birlikte Fakıuşağı Köyü'ndeki oğlunu görmeye giderken, Arpacı Tesisleri Yurt-Kur Müdürlüğü Kavşağı'na geldiklerinde makam otomobili, silahla tarandı. Başkan Türkmenoğlu ve şoförü Mustafa Çatalbaş saldırıdan yara almadan kurtulurken, otomobilin ön koltuğunda oturan Zafer Dolaz hayatını kaybetti.

Polis tarafından yapılan soruşturma sonunda, başkana yönelik düzenlenen suikastın belediyedeki ihalelerle ilgili olduğu belirlendi. Sonra da saldırıyı düzenledikleri iddia edilen 16 kişi yakalandı. 6'sı tutukla 16 sanık hakkında Özel Yetkili Adana 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Yaklaşık 4.5 yıldır yargılanan sanıklar karar duruşmasına çıktı. Sanıklar, Başkan Türkmenoğlu'na yönelik saldırı suçlamasını kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Sezgin Kara, Murat Öksüz, 'tasarlayarak adam öldürmek' ve 'öldürmeye teşebbüs', Ali Öksüz, Adnan Gültepe ve İsmail Car'ı da 'cinayete ve öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme' suçlarından ömür boyu hapis, 'çıkar amaçlı örgüt kurmak ve üyesi olmak' suçlarından da ayrıca 32'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklu sanık Mehmet Can Kızıl ile tutuksuz sanık Murat Çiçek 25'er yıl, diğer 7 sanık 1'er yıl 15'er gün, 1 sanık 10 ay ve 1 sanık da 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca tutuklu sanık Kızıl'ın tahliyesine diğer 5 tutuklu sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verildi.