Yeşilce Beldesi Belediye Başkanı Fevzi Ünal, binalardaki görüntü kirliliğinin önüne geçmek için belediye meclisinden binaların tek tip boya ile boyanması için karar aldıklarını, kampanyada da başarı sağladıklarını söyledi. Türk bayrağı renklerinden oluşan kırmızı ve beyaz renkli boyaların kullanıldığı çalışmalarda ahşap mimarinin de korunduğuna dikkat çeken Başkan Ünal, "Safranbolu evlerini örnek alarak yaptığımız bu çalışmanın meyvesini almaya başladık. Bu çalışmamız bölgemiz turizmine de önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Yeşilce Belediye Başkanı Fevzi Ünal, 2010 yılında aldıkları kararın başarıyla uygulandığını belirterek şöyle devam etti:

"Beldemizin geçim kaynağı hayvancılık ve hayvansal ürün satımı. Dolayısıyla insanlar bu bölgeye sık geliyor. Özellikle bölgemizdeki yayla şenlikleri de dikkate alındığında beldemizin yaylalara olan bağlantı yolu sık kullanılıyor. İnsanlar geçerken gördükleri bu güzel manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Durup fotoğraf çektirmek istiyorlar. Toplam 450 hanenin bulunduğu beldemizde birkaç vatandaşımız haricinde herkes istediğimiz renge evlerini boyattı. Yapmayan vatandaşlarımız da kısa sürede boya işlerini tamamlayacak. Belde halkımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum."

Avrupa'daki Mesudiyeli ve Yeşilceli işadamlarının sağladığı boya desteği ile belediye-vatandaş işbirliği yaptıklarını dile getiren Başkan Ünal, şöyle dedi:

"Önceden binalarda renk kirliliği vardı. Sarı, kırmızı, mavi gibi her renk kullanılıyordu. Bununla ilgili herhangi bir cezai yaptırımımız olmadı. Projeyi anlattığımızda halk benimsedi ve bizlere yardımcı oldu. Çalışmalar yapıldıkça onlarda güzel bir iş çıktığını gördü. Misafir Belediye Başkanlarımız, köy muhtarlarımız bürokratlarımız geliyor. Bu projeyi nasıl başardığımızı soruyor. Biz de vatandaşla el birliği içinde bu çalışmanın yapılabileceğini anlattık. Biz Safranbolu evlerini örnek aldık. Birçok yerde şimdi bizi örnek alıyor." 



NK(MS/İD)