Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Çağırbağı Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun temel atma törenine katıldı. Buradaki konuşmasına Kuran'ın öğrenmenin önemine değinen Bekir Bozdağ, ''Biz inanıyoruz ki, insanların en hayırlısı Kuran'ı öğreten ve öğrenendir. Bizim medeniyet anlayışımız Kuran'a büyük değer verir ve onları öğretenleri, öğrenenleri, öğreten ve öğrenenlere hizmet edenleri müstesna bir yerde koyarak büyük değer verir" dedi.

Kuran kurslarına önem verdiklerine değinen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizim iktidar olduğumuz dönemde, Türkiye'de Kuran kurslarımızda sıkıntılar vardı. Yaz Kuran kurslarına belli yaşın altındaki yavrularımızın gitmesini yasaklayan yasal düzenlemeler vardı. 12 yaşını doldurmayan bir evladımız, Kuran kursuna giderse ona yasak var. Bir takım müeyyideler vardı. 15'ini doldurmayan da hafızlığa gidemiyordu. Ona da ciddi bir engel vardı. Kuran'la milletimiz arasına adeta bir duvar örülmüştü. Onu kaldırdık. Önce yasayı değiştirdik. Kuran kurslarına giden yavrularımıza yaş sınırı engelini ortadan kaldırdık.''

4+4+4 yeni eğitim sistemiyle öğrencilerin isterlerse 8'inci sınıftan sonra 1 yıl okullarına ara vererek hafızlık eğitimi alabileceklerini kaydeden Bekir Bozdağ, ''Biz istiyoruz ki, bu ülkenin insanları, hem modern dünyanın getirdiği ilim ve fen ile donanmış olsun, hem de dinini, kitabını ve değerlerini doğru bilsin. Çünkü, dinini doğru bilen insanlar, insanlığa daha doğru etkin ve verimli hizmetleri sunarlar. Güzellikleri hayata geçirebilirler. Biz ona inanıyoruz'' diye konuştu.

 

MKY-ÖÇ(İA/AAA)