CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Cemaatle Ak Parti arasında kavga var mı?" sorusuna cevap verdi.

Bozdağ, "Bu konuyu herkes değerlendiriyor, Ak Parti ile şunun arasında, bunun arasında, kurumun arasında kavga var. Ak Parti ile herkes birilerini kavga ettirmek istiyor. 'Bunları bir türlü götüremiyoruz, yenemiyoruz, şunlarla kavgalı yapsam, böyle yapsak, kavga olsun' diye dua yapan grup var. Herkesle Ak Parti'yi kavgalı yapmak isteyen grup var. Milletten destek almış bir iktidarız" dedi.

75 miyonu bir gördükerini belirten Bozdağ, "Cemaatle şunla bunla onu basın değerlendiriyor. Biz toplumun 75 milyonunu bir görüyoruz. Cemaat gözü ile tarikat gözü ile STK gözü eli bakmıyoruz. Bakmamız yanlış olur. Toplum içindekiler kendilerini cemaate, tarikata, STK'ya yakın görebilir, o da saygıya layıktır. Herhangi bir şey demiyoruz. Ama biz politikalarımızı oluştururken, kendi politikalarımızı oluşturup milletin önüne çıkıyoruz. Öteki türlü hesaplarla iş yapmıyoruz. Ama birileri hesaplarla iş yapıyor. Bu konularda hesap yapıyor, şöyle olursa böyle olursa, on senedir diyorlar temennileri gerçekleşmiyor. Boşa uğraşıyorlar" diye konuştu.

Poliste yargıda cemaat yapılanması olup olmadığına ilişkin soruya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Hayır öyle bir şey olabilir mi? Kurumlarla partiler bize soru soruyor Diyanet'te ne kadar Alevi çalışıyor, falan yerde ne kadar şu çalışıyor şurdan burdan. Bizim anayasamıza aykırı, anayasa diyor ki eşitlik ilkesi insanların inancına şusuna busuna göre tasnif yapılamaz. Biz kalkacağız insanları şuna buna göre tasnif yapacağız öyle şey olabilir mi, bu ülkede herkes vatandaştır, memuriyete girişler kanunlarla belirlidir, o kanunlar çerçevesinde atamalar yapılır. KPSS sınavına girdiğinizde ne benim müdahalem olabilir ne başkasının. Bu memurları biz almadık, biz memurlara falan görüşten filan görüşten diye bakamayız bakmamız da mümkün değil, başarı esaslı bakıyoruz, başarılı olanlar da çalışıyoruz" yanıtını verdi.