Sefa KIDIK/İSTANBUL,   FATİH Küçükpazar’da 3 katlı binada çıkan yangında bekar evi olarak kullanılan çatı katındaki 5 kişi öldü. Binanın 2'inci katında oturan 1'i kadın 2 kişi aşağıya atlayarak canlarını kurtardı. Bir kısmı çöken çatının kiremitlerine çıkan diğer üç yaralı da itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yavuz Sinan Mahallesi, Küçükdolap Sokak 10 numaradaki 3 katlı binanın 2'nci katında saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüyerek çatı katına sıçradı. Yangını devriye görevi yapan polis ekipleri görünce olay yerine acil olarak itfaiye ve ambulans gönderilmesi anonsu yaptı. İtfaiye ekipleri henüz olay yerine gelmeden 2'nci katta oturan Gülsüm Şahin ve Kadir Kaya aşağıya atladı. Kısa sürede olay yerine gelen Fatih ve Beyoğlu itfaiye ekipleri yangına ön cepheden ve arka sokaktan müdahale etti.

İtfaiye ekipleri, yarı ahşap binadaki alevleri kontrol altına almakta güçlük çekti. Bir kısmı çöken çatının kiremitlerine çıkan diğer üç yaralı da itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Gülsüm Şahin, Kadir Kaya, Amin Bayramov ve Vahit Berksoy'u Haseki ile Samatya eğitim ve araştırma hastanelerine kaldırdı. Dumandan etkilenen 1 kişi ise, ambulansta tedavi gördü.

İtfaiye ekipleri, yangının söndürülmesi ve duman tahliyesinin ardından önce 2'nci kata girerek içerde kalan olup olmadığını araştırdı. Daha sonra yer yer çöken çatı katına giren itfaiye ekipleri acı bilançoyla burada karşılaştı. Yapılan incelemede vücutlarında yanıklar olan 5 kişinin cesedine ulaşıldı. Bölge polisi, ek şerit çekerek olası taşkınlıklara karşı çevik polisini olay yerine çağırarak önlem aldı.

İtfaiye, 5 kişinin can verdiği çatı katının penceresine perde çekerek görüntü vermemeye çalıştı. Yanarak hayatlarını kaybeden 5 kişinin kimlik tespiti çalışmaları sürdürülüyor. Enkaz altında başka kalan olup olmadığı araştırılıyor. Çatı katında yanarak yaşamlarını yitiren 5 kişinin arkadaşları karşı binanın çatısına çıkarak gelişmeleri takip etmeye çalıştı.

İtfaiyenin çalışmalarını bitirmesinin ardından olay yerine savcı ve olay yeri inceleme polislerinin gelerek detaylı bir inceleme yapması bekleniyor.



(BB) (FOTOĞRAF)