Aralarında Belediye Başkanı Bekir Keskin'in öğretmen eşi Gülfer Keskin'in de bulunduğu S.S. Ödemiş Yöresel Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar, arasta içinde kiraladıkları yerde çeşitli etkinlikler yapıyor. Yaptıkları el işleri, iğne oyaları, gömlekler, peştemallar, şallar, gül kokulu kırlentler ve bitkisel boyalarla hazırladıkları ipeklerle harikalar yaratan kadınlar, kendilerine gösterilen ilgiden memnun konuklarını ağırlıyor. Ödemiş’i ziyaret eden Japon turistler, uğramadan geçmedikleri ve iğne oyası örneklerinden satın aldıkları mekanda şimdi bu el işini öğreniyor. Kadın kooperatifine ilgi gösteren ve destek olanların başında Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk geliyor.

Bedia Akartürk, fırsat buldukça hemcinslerinin yanına uğruyor, yerel giysileri giyiyor, kadınların yaptığı el işlerini takıp takıştırıp, onlarla birlikte çay içmeyi ihmal etmiyor. Siniyi kendilerine simge olarak seçen kadınlar şimdi de, gelenlere sini içinde hazırladıkları mantı, dolma, kızartma ve Ödemiş'in yerel yemeklerini sunuyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan kadınlar, hem el işlerini yapıyorlar hem de sinide sunulacak yemekleri hazırlıyor.

S.S. Ödemiş Yöresi Kadın, Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ülkü Zerdali, geçen yıl 26 ortak olarak yola çıktıklarını ve 1 senede önemli mesafe katettiklerini söyledi. Antalya’da açılan EXPO Fuarı'nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın standında yerlerini aldıklarını kaydeden Zerdali, şöyle konuştu:

"Burada yöremizin ürünlerini, el işlerimizi, iğne oyalarımızı tanıttık. İzmir’de 4. Ege Mutfak Zirvesi’ne iyi tarım uygulaması olarak katılıyoruz. Bu arada Ankara’da Kooperatifler Birliği’nin açacağı fuara Bademli Fidancılık Kooperatifi ile birlikte katılacağız. Her geçen gün büyüyen kapasitemizle yöremizde büyük ölçüde yapılan el emeklerini ve iğne oyalarını bütün ülkeye tanıtıp kadınlarımızın ve ortaklarımızın aile bütçesine en iyi şekilde katkı sağlaması için çalışacağız. Ödemiş'teki emek harcayan kadınlarımızı kooperatifimize bekliyoruz."



YB(AÖ/İD)