BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Abdullah Öcalan'a uygulandığı iddia edilen tecritin kaldırılması, sağlık ve özgürlük koşulları ile anadil üzerindeki baskıların kaldırılması için PKK/KCK'lı tutuklularının cezaevilerinde başlattığı açlık grevlerine Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısıyla destek verdi.

Yaklaşık 500 partilinin hazır bulunduğu toplantıda Kürtçe konuşan Üçer, vicdan ve iman sahibi herkesin açlık grevine destek vermesini istedi. Üçer şöyle konuştu:

"Basın aracılığıyla tatukluların taleplerine cevap verilmesini istiyoruz. Cezaevinde bir ölüm yaşanmadan destek vermeliyiz. Bugün vicdan sahibi herkesin destek vermesi gerekir. Artık söz, müzakere, anlaşma bitmiştir. Açlık grevine sahip çıkıp destek veren vicdanlıdır, sahip çıkıp destek vermeyen vicdansızdır, destek verip sahip çıkan imanlıdır, sahip çıkıp destek vermeyen imansızdır."

PAZAR GÜNÜ CEZAEVİNE YÜRÜYECEKLER 

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ise, 21 Ekim günü Bağlar ilçe binası önünde toplarak E Tipi Cezaevi'ne geniş katılımlı bir bir yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi. Kadınların öncülüğünde yapacakları bu yürüyeşe 7'den 70'e herkesin katılmasını istedi.

Öte yandan, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da açlık grevine başladığı öne sürüldü.



MT,BB(GG/COŞ)