BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ve BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, patlamanın olduğu cadde üzerinde işyerleri hasar gören esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnaf, patlamanın ardından yaşanan olaylar sırasında polisin havaya ateş açması nedeniyle işyerlerine isabet eden kurşunların izlerini gösterdi.

Mermi izlerine bakan Milletvekili Esat Canan, Hakkari'de yaşanan olayın 2005 yılında Şemdinli İlçesi'nde Umut Kitabevi'ne yapılan bombalı saldırıyla benzer olduğunu ileri sürdü. Canan, şöyle dedi:

"Burada meydana gelen patlamanın polis otosuna yönelik olduğu yönündeki beyanlar doğru değil. Bu tamamen sivilllere yönelik bir katliamdır. Hakkari'de geçmişten bu yana buna benzer çok olaylar yaşandı. 2005 yılında Şemdinli İlçesi'nde ve yine Yüksekova İlçesi'nde benzer olaylar yaşandı. Geçmişte yaşanan bu olaylarda bombalar patlatıldı, insanlar öldü. O zaman çok değişik açıklamalar yapıldı. Ama Şemdinli olayı ortaya çıktı. Bu da ona benzer bir olaydır. Buradaki amaç bana göre bunu yapan kişi veya kişiler veya odakların amacı Hakkari'deki istikrarı bozmaya yöneliktir. Bu çok kesin. Ama kim tarafından konulmuş olursa olsun amaç Hakkari'deki birliği, siyasi istikrarını bozmaya yönelik bir eylemdir. Burada amaç insanların katledilmesi olayıdır. Yani bu olayın mutlaka ortaya çıkarılması lazım."