Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine destek amacıyla başlattığı 'Topyekün Direniş Günü' nedeniyle Alanya'da bir grup eylem yaptı. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, BDP Alanya İlçe binası önünden ellerinde parti flamaları, Türkçe ve Kürtçe 'Devrimci tutsaklar onurumuzdur', 'Ölüm değil çözüm istiyoruz', 'Siyasi tutsaklara özgürlük', 'Cezaevinden tabut çıkmasına izin vermeyeceğiz', 'Zindan tecridini kaldırın, ölümü durdurun' yazılı dövizlerle Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

AK PARTİ'YE GİDEMEDİLER

Burada bir süre slogan atan eylemciler, 5 dakika oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra Ak Parti ilçe binası önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Polis ekipleri, parti binasının bulunduğu sokağın girişini bariyerlerle kapatarak eylemcilerin girmesine izin vermedi. Bunun üzerine BDP İlçe Başkanı Fahrettin Kiraz, yanlarında getirdikleri çöp konteynerinin üzerine 'AKP' yazan bir kağıt yapıştırdı. Eylemciler ardından bu çöp konteynerinin yanına siyah çelenk bıraktı.

JANDARMA, CEZAEVİ YOLUNU KAPATTI

Meydandaki eylemin ardından BDP'li grup, 3 mahkumun açlık grevinde bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu önüne gitmek istedi. Yolu kapatan jandarma, eylemcilerin geçişine izin vermedi. Cezaevine yaklaşık 300 metre mesafede durdurulan grup, kısa süreli oturma eyleminin ardından halay çekti. Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehinde slogan atan eylemciler, daha sonra dağıldı.