Bir dizi açılış ve ziyaret için Gaziantep'e gelen Bakan Bayraktar, Gaziantep Valiliği ve Şahinbey Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Bayraktar ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, özellikle 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında Türkiye'de bir seferberlik başlattıklarını söyledi. 10 yıl öncesine bakıldığında gecekondulaşma, çarpık yapılaşma ve planlamadaki eksikliklerin tüm Türkiye'deki büyük şehirlerde olduğu gibi Gaziantep'te de görüldüğünü kaydeden Bayraktar, "Son 10 yılda, bizim iktidarımızda şehirlerimizde hem gecekondu yapımı durdu, hem de çok ciddi şekilde kentsel dönüşüm faaliyetlerinde bulunduk. Şehirlerimizin marka değerini artırmak için çok gayret sarf ettik" diye konuştu.

YÜZDE 90 VATANDAŞ DESTEĞİ SAĞLADIK

Daha sonra Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Çamlıca Konutları'nın temel atma törenine katılan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye'nin 250 noktasında devam ettiğini, Şahinbey Belediyesi'nin de kentsel dönüşüm çalışmalarına önemli destek sağladığını ifade etti. Vatandaşların da kentsel dönüşüm çalışmalarına destek vermesini isteyen Bayraktar, bu çalışmaların elbirliğiyle yapılmasıyla şehirlerin güzelleşeceğini vurguladı. Vatandaşların yüzde 90 oranında çalışmalara destek verdiğini aktaran Bayraktar, şunları söyledi:

"Demokrasiyle idare edilen ülkelerde, ileri demokrasilerde, vatandaşa rağmen bir projeyi yürütemezsin. Devlete rağmen de yürütemezsin. Vatandaş ayağı olacak, devlet ayağı olacak. Vatandaşın memnuniyeti olacak, rızası olacak, gönüllüğü olacak ki projeleri yürüteceğiz. Burada bunun örneklerini görüyoruz. Buradan da Türkiye'ye seslenmek istiyorum, Şahinbey Belediyesi'nin yaptığını tüm belediyelerimizin yapması lazım. Yasalaştırdığımız kanun var, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' kanunu. Başka kanunlar da var. Birçok kanunla da kentsel dönüşüm yapılabiliyor. Ama bu yeni kanun çok daha güçlü. Belediyelerin elini güçlendirecek, vatandaşın işin içine daha fazla gireceği bir kanun. Kanun kapsamında yapılan çalışmalarda vatandaşımıza destek vereceğiz. Belediyelerimiz sizlere sonuna kadar yardım edecek. Gelin Türkiye'mizin tamamını, 81 vilayetimizi, 957 ilçemizi modern dünyada olduğu gibi modernleştirelim. Bunun için büyük bir seferberlik başlattık. Şehirlerimizi kaçak yapılardan, salaş yapılardan, gecekondulardan, depreme dayanıksız yapılardan ve mühendislik hizmeti almayan, modernlik bahşetmeyen yerleşim birimlerinden kurtarmamız lazım."

HAZİNEDE 127 MİLYAR DOLAR VAR

Göreve geldiklerinde vatandaştan toplanan vergilerin yüzde 86'sının yurt dışından alınan kredi faizlerine gittiğini vurgulayan Bayraktar sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi bu rakamı yüzde 16'ya kadar düşürdük. Bu paralar artık yatırıma aktarıldı. İktidara geldiğimizde hazinemizdeki mevduat 27 milyar dolardı. Şu anda 117 milyar dolar. Bunları artırabiliriz. Tüm dünya artık Türkiye'ye gıptayla bakıyor. Dünya Türkiye'yi artık örnek alıyor. Kalkınma yolunda vatandaşın huzurunu ve refahını artırma yolunda canla başla çalışıyoruz."

Bakan Bayraktar daha sonra, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Dumlupınar Sosyal Tesisleri'nin açılışını yaparak tesiste çeşitli kurslara katılan vatandaşlarla sohbet etti.