Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal'la birlikte Kurban Bayramı'nın ilk günü memleketi Antalya'daydı. CHP eski Lideri Baykal, her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da bayram namazını dedesinin bir dönem imamlık yaptığı, tarihi Kaleiçi'nde bulunan Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı.

Baykal Konyaaltı Caddesi'ndeki evinden CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut'la birlikte eski İl Başkanı Özer Ülken ve çocukluk arkadaşı Kadri Yakut ile birlikte çıktı. Deniz Baykal, namazı öncesi Kaleiçi'nde küçük bir gezinti yaptı.

Deniz Baykal, bayram namazının ardından, "Tüm milletimizin, Müslümanlık aleminin Kurban Bayramı'nı ben de tebrik ediyorum. Daha nice bayramları inşallah hep birlikte yaşarız" dedi.

Bayramların herkesin kendini sorgulaması için bir vesile olması gerektiğini dile getiren Baykal, şunları söyledi:

"Buna ihtiyacımız var. Bayramlar toplumsal duyarlılığımızı, sorumluluğumuzu gözden geçirmenin vesilesi olmalıdır. Buna da ihtiyacımız var. Hem insan olarak, hem millet olarak hem de bütün insanlık aleminin içinden geçmekte olduğumuz bu bunalımlı, sıkıntılı dönemi şöyle bir durup sorgulamasına, 'Nereye gidiyoruz' diye kendi kendini sorgulamasına ve her şeyi yeniden düşünmesine ihtiyaç var. İnşallah daha iyi olur. Gelecek bayramlar milletimizin yüzü daha çok güler. Buna ihtiyaç var. Bugün bütün bunları geride bırakarak birbirimize olan dostluğumuzu, duygularımızı dayanışmamızı tazeleme zamanıdır. Bunu yapmaya çalışıyoruz hep birlikte."

Deniz Baykal, bayram namazının ardından, yine bir bayram sabahı klasiğini yerine getirdi. Yanındakilerle Antalya'nın meşhur serpme böreğinin yapıldığı Avcuoğlu Börek Salonu'na geçen Baykal, burada beyaz önlüğü giydi ve kendisi için börek hazırladı. Hamuru elde çevrilerek inceltilen serpme böreği açarken salon sahibi Sultan Avcuoğlu'ndan yardım alan Deniz Baykal, bu işte ustalaşmaya başladığını söyledi.

Fakat Deniz Baykal'ın böreği katlarken sergilediği acemiliğe yanındaki CHP Milletvekili Osman Kaptan'ın "Bu ustalık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ustalık dönemine benzemesin" esprisi gülüşmelere neden oldu.

Kahvaltısını burada yapan Deniz Baykal, kendi hazırladığı böreği de masadaki herkese servis etti. Baykal'ın böreği masadakilerden iyi not aldı.

Baykal, daha sonra hazırlattığı paketleri de alarak evine döndü.