Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü KCK/TM soruşturması kopsamında Cumartesi günü Batman'da gözaltına alınan aralarında BDP'li Belediye başkan yardımcısı, meclis üyeleri ve BDP il Başkanının da bulunduğu 31 kişi dün gece geç saatlerde Diyarbakır'da nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, 31 kişiden 24'ünü 'KCK kent meclisi yapılanması'nda yer aldıkları iddiasıyla tutuklarken, 7 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklananlar arasında Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, Belediye Meclis Üyesi Şehit İnan, BDP PM üyesi Osman Ergin, BDP Batman İl Başkanı Şehmus Azboy da bulunuyor. Tutuksuz yargılanmasına karar verilen Batman İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan ile İl Genel Meclis üyesi Dicle Manap'a yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI SADAK DİYARBAKIR'A GETİRİLDİ

Aynı soruşturma kapsamında Siirt'te gözaltına alınan ve aralarında Siirt bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu 15 kişi ise Siirt Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından, bugün sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılmak için Diyarbakır'a getirildi. 

AVUKAT OĞLU: BABAM SUSMA HAKKINI KULLANDI

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın oğlu Avukat Hakzan Sadak, gözaltındaki babasına polisler tarafından, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ile birlikte Siirt kırsalında PKK'nın 21 yaşındaki alan sorumlusu tarafından sorgulandıkları yönünde sorular sorulduğunun gazetelerde yer almasına tepki gösterdi. Haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Avukat Hakzan Sadak, babası Selim Sadak'ın gözaltına alınmasından şimdiye kadar susma hakkını kullandığını ve dosyada gizlilik kararı bulunduğu için dosyanın içeriğini bilmediklerini belirtti. Oğul Sadak, "İfade aşamasında babama böyle bir soru sorulmamıştır. Babam da susma hakkını kullanmaştır. Haberi yapanlar hakkında yasal işlem yapacağız" diye konuştu. 

AA,TK(GG/COŞ)