Batman Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü KCK/TM operasyonları kapsamında önceki gün 7 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda 41 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 20 kişi dün akşam saatlerinde savcılığa sevk edildi. Saat 02.30'a kadar devam eden ifade alma işleminden sonra, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Eğitim-Sen Şubesi üyelerinden Onur Künteş, Ercan Astan, Sait İmret ve Metin Nas adlı öğretmenler serbest bırakıldı. BDP Batman İl Başkan Vekili Selim Aratemur'un da aralarında bulunduğu 15 kişi ise nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ATA: NEVRUZ HAZIRLIĞI

Saat 02.30'a kadar devam eden ifade alma işlemini adliye önünde takip eden BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, KCK/TM operasyonlarının partilerine yönelik sindirme politikası olduğunu belirterek, "Bu hükümetin nevruz öncesi hazırlığıdır. Biz cezaevine de, ölüme de, her şeye de hazırız" dedi.

KCK/TM operasyolarında gözaltına alınan 41 kişiden 21'i de bugün sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. 21 şüpheli adliyede savcıya ifade veriyor.