Batman'da 15 köyün ulaşımını kent merkezine bağlayacak, Mardin ile Batman arasındaki mesafeyi de 60 kilometreye düşürecek olan Dicle Nehri üzerindeki Kantar Köprü ve yol çalışması yapan 2 ayrı özel firmaya ait şantiye, dün saat 22.00 sıralarında 4 kişi oldukları belirlenen PKK'lılar tarafından basıldı. Şantiyede çalışanları silah zoruyla etkisiz hale getiren PKK'lılar, 3 kamyon ile 4 iş makinesini ateşe verdikten sonra kaçtı.

ZARAR 5 MİLYON LİRA

Batman Valisi Yılmaz Arslan ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal, Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak ile PKK'lıların baskın yaptığı şantiyede incelemelerde bulundu. Maddi zararın yaklaşık 5 milyon lira olduğunun belirtilmesi üzerine Vali Arslan, "Cana olmasın. Bir yolla zarar karşılanır. Biz işimize devam edeceğiz. Bu tür şeyler olur. Yanan iş makinelerin zararı da hukuk çerçevesinde karşılanacaktır" diye konuştu.

'PROJELERİ SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ'

Mardin'e komşu Batman'ın 15 yerleşim birimini kent merkezine yaklaştıracak ve komşu illerle yol mesafesini kısaltacak çalışmaları yürüten şantiyenin teröristler tarafından basılarak, iş makinelerinin ateşe verildiğini belirten Vali Arslan şu bilgileri verdi:

"Gece örgüt mensubu dört kişi tarafından köprü ve yol yapım çalışmasını sürdüren firmanın iş makineleri ateşe verildi. Allah'tan olayda can kaybı yok. Bu bölgede benzeri sıkıntılar yaşanabilir. Fakat devlet yatırımlarını sürdürür. Dicle Nehri üzerinde Mardin ile yol mesafemizi kısaltacak bu projenin maliyeti 20 milyon lira civarındadır. Bu projeleri sürdürmeye kararlıyız. Kaldığımız yerden çalışmalara devam edeceğiz. Parasal anlamda her hangi bir sıkıntı yok. Bu hizmeti bitireceğiz."



AA(GG/COŞ)