Çevik Kuvvet ekipleri üniversite girişinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Grup ellerinde 'Öğrencime ve Arkadaşıma Dokunma, Gözaltılar Serbest Bırakılsın ODTÜ Çalışanları ve Öğrencileri' yazılı pankartı taşıyarak, üniversitenin içinden A-1 kapısına kadar yürüdü. Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen ODTÜ İşyeri Temsilcisi Mehmet Mutlu, "18 Aralık 2012 tarihinde ODTÜ kampüsündeki TÜBİTAK binasına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden ve polisin saldırısıyla karşılaşan üniversiteli 12 öğrenci gözaltına alındı. Bütün gözaltıların serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Mutlu, gözaltıların ODTÜ’deki derse girmeme eyleminden sonra yaşanmasının 'manidar' olduğuna dikkati çekerek, bu operasyonun yalnızca ODTÜ’ye değil, bütün üniversitelere ve toplumsal muhalefete yönelik olduğunu öne sürdü. Polisin yaralı arkadaşları Barış’ı, üniversite binalarını, öğrencileri, çalışanları doğrudan hedef alan şiddetine tanık olduklarını belirten Mutlu, olaylarda polis tarafından atılan biber gazı kapsülleri üzerindeki 'doğrudan şahıslara atılmaması gerektiği' yönündeki yazıya dikkati çekti ve bu kapsüllerden öğrencilerin üzerine yüzlercesinin atıldığını söyledi.

Grup, basın açıklamasının ardından kendilerini bekleyen otobüslere binerek, polis gözetimi altında Kızılay'a geçti. Kızılay Güven Park’ta toplanan KESK Ankara Şubeler Platformu, ODTÜ’lü öğrenci, öğretim üyeleri ve çalışanları ile bazı sivil toplum örgütleri burada ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP milletvekilleri Veli Ağababa, Aylin Nazlıaka, Aykan Erdemir de destek verdi. Başbakanlığa yürümek isteyen gruba, polis izin vermedi. Milletvekilleri ve KESK yöneticilerinin polis yetkilileriyle konuşmasının ardından grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.



ÜK (ÜK/RT)