DHA'nın 'Çile dolu okul yolu' haberinin gazete ve televizyonlarda yeralmasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkan AK Partili Ahmet Küçükler, il dışında olduğu için Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu'nu telefonla arayarak Yusufcan için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Aras Ailesinin merkez Palandöken İçesindeki TOKİ konutlarındaki evine giden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Yusufcan'a önce akülü araba ile birlikte okuluna rahatlıkla gidip gelebilmesi için şoförü ile birlikte bir otomobil tahsis edeceklerini söyledi.

Yusufcan'ı bedensel engelli olduğu için servise almayan özel öğrenci servisleri hakkında da yasal işlem başlattıklarını vurgulayan Eyüp Tavlaşoğlu, "Yusufcan gibi bedensel engelli öğrencilerin ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için belediye olarak özel yapım bir otobüs getiriyoruz. Bu otobüs bedensel engelli öğencileri evlerinden alıp okullarına bırakacak ve akşamları da evine götürecek" dedi.

OKUL YOLUNDA ÜŞÜTTÜ

Yusufcan'a yardım elini uzatan Başkan Ahmet Küçükler'e teşekkür eden baba Necmettin Aras, çok mutlu olduğunu söyledi. Yusufcan'ı okula çile çekmeden götürüp getirmenin haberine çok sevinen Necmettin Aras, "Yusufcan karlı günlerde okula gidip gelince üşüttü ve pazartesi gününe kadar rapor aldık. Allah herkesten razı olsun. Dünyalar bizim oldu. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. En büyük dileğimizi yerine getirdiler. Yusufcan pazartesi günüden itibaren akülü araba ile kimseye muhtaç olmadan gezebilecek" diye konuştu.


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)