Gümbet Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’ndeki Myndos Evleri’nde yaşayan tekne kaptanı 36 yaşındaki M.K., dün saat 03.30 sıralarında eşi Arzu Tekinkaya Kaplan’ı kanlar içinde Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirdi. Başından yaralandığı belirlenen bir çocuk annesi genç kadın hemen ameliyata alındı. Ameliyatta, Kaplan’ın tabancayla vurulduğu belirlenip, başındaki kurşun çıkartıldı. Eşini hastaneye getiren M.K., hastane polisine verdiği “Eşimle arada tartışırdık. Olay gecesi de küçük bir tartışmamız olmuştu. Ben diğer odadayken eşimin çığlığını duydum. Salona gittiğimde kanlar içindeydi. Yanlışlıkla, başından zıpkınla vurulmuştu, hastaneye getirdim” ifadesindeki çelişki üzerine gözaltına alındı.

Olayın meydana geldiği evde polisin yaptığı aramada M.K.’ye ait 7.65 milimetre çapında ruhsatsız bir de tabanca bulundu. Tabancaya balistik incelemeye gönderilmek için el konuldu. Kaplan’ın başından çıkartılan merminin bu tabancadan atılıp, atılmadığının balistik inceleme sonucu belirleneceği bildirildi.

SERBEST BIRAKILDI

Evdeki dağınıklıktan olayın öncesinde bir kavganın olduğu kanısına varan polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, M.K. dün saat 23.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. M.K., mahkemedeki ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı konulup, adli konrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AMBULANS HELİKOPTERLE SEVK EDİLDİ

Öte yandan Bodrum Devlet Hastanesi’nde başındaki kurşun çıkartılan Arzu Tekinkaya Kaplan’ın ise tedavisi sürüyor. Hayati tehlikesi devam eden genç kadın, bugün Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle Fethiye Özel Leton Hastanesi’ne sevk edildi. Serbest kaldıktan sonra eşini başından bir an olsun ayrılmayan M.K., “Herşey bir anda oldu. Bunu nasıl yaptı anlayamadım. Şimdi tek isteğimiz Arzu'nun yaşaması. Dualarımız Onunla” dedi.

Kaplan sedyeyle hastaneden çıkartılırken, 58 yaşındaki annesi Fatma Tekinkaya, 65 yaşındaki babası Mhemet Tekinkaya, eşi M.K. ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anne Fatma Tekinkaya yakınları tarafından sakinleştirildi.



YA(İÖ/AAA)