Olay, Pazar ilçe merkezinde geçen 16 Kasım'da meydana geldi. Hamidiye Caddesi'nde dolaşırken iddiaya göre 7 kişinin saldırısına uğradığını söyleyen Dr. Bakır, başına aldığı darbelerle ağır yaralandı. Olay sonrası saldırganlar kaçarken, baygın halde yerde yatan Dr. Erkan Bakır da Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafatasında çatlak olduğu ifade edilen Borçka Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Bakır, buradan da tedavisi için İstanbul'da bir hastaneye sevk edildi. 

Olay üzerine soruşturma başlatan polis saldırı olayına karıştıkları iddiasıyla çeşitli tarihlerde 6 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 6 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı, şüpheliler hakkında 'Kasten yaralama' suçundan soruşturmayı sürdürüyor.

Borçka'ya atanmasından önce Pazar Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Dr. Erkan Bakır'ın, burada tanıştığı ve eşinden boşanab ir kadın ile sözlendikten sonra nişan hazırlığına başladığı ifade edildi.  Dr. Bakır'a saldırganların görüştüğü kadının eski eşinin yakınları olduğu belirtildi.



MK(TM/İD)