İnternet Andıcı soruşturmasında tutuklanan eski GenelKurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında iddianame hazırlandı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianamede Başbuğ tek şüpheli olarak yer aldı. İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamenin, internet andıcı davasıyla birleştirilmesi talep edildi.


39 SAYFALIK İDDİANAME


Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 39 sayfalık iddianamede tek şüpheli olarak yer alan Başbuğ’un “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve “Ergenekon terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.


6 OCAK'TA TUTUKLANMIŞTI


Başbuğ 6 Ocak 2011’de Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek savcı Kansız’a şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. Başbuğ’un ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı


BÜYÜKANIT İNCELEMESİ DEVAM EDİYOR


Öte yandan İnternet andıcı soruşturmasının devam ettiği öğrenildi. Savcı Cihan Kansız’ın soruşturma kapsamında bazı isimler hakkında da inceleme yaptığı ve bu isimlerin arasında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın da olduğu ifade edildi. Savcılığın önümüzdeki günlerde bu isimlere ilişkin incelemesini tamamlaması bekleniyor.


(BB)