Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız ile emekli Tuğamiral Alaettin Sevim ortak yazılı bir açıklama yaptı. Emekli Orgeneraller açıklamalarını “Yüce Milletimize Duyuru" başlığıyla kaleme aldılar. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda Ergenekon Davası olarak bilinen davanın 6 ve 7 Kasım 2012 tarihli duruşmalarında önce ‘Gizli tanık’ ardından kendi isteği ile bir anda açık tanık sıfatıyla dinlenen PKK terör örgütünün ‘2 Numaralı yöneticisi’ olmaktan hükümlü Şemdin Sakık, 1984 yılından günümüze kadar binlerce şehit veren ve onbinlerce gazisi bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hasmıdır.

HUKUK KATLİAMIDIR

Ceza Mahkemesi Kanunu’nun 58/1. maddesi uyarınca sanık ile arasında açıkça husumet bulunan bir kişinin objektif tanık olarak dinlenilmesi hukuken mümkün olmamasına rağmen, adı geçen teröristin mahkemece tanık sıfatıyla dinlenerek ülkemizde cereyan eden faili meçhul tüm cinayetlerin, terörün ve yasadışı faaliyetlerin tek sorumlusu olarak TSK’nin gösterilmesine ve bir nevi örgüt propagandası yapılmasına imkan tanınması Silivri’deki özel yargılama sistemine uygun yeni bir hukuk katlimıdır.

TERÖRİSTLERİN İĞRENÇ İFTİRALARI

Silivri’ye mahsus bu insan onurunu zedeleyen yasadışı uygulama ile ömürlerini canları pahasına ülkenin bütünlüğüne ve milletin bölünmez birliğine adamış olan TSK’nin şerefli mensuplarının, aralarında açıkça düşmanlık bulunan teröristlerin iğrenç iftiraları ile yüz yüze bırakılması, bu davanın en temel amaçlarından birinin Türk ordusunu sindirmek, güçsüzleştirmek ve itibarsızlaştırmak olduğunu tüm açıklığı ile bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu acı gerçeği, bağrından çıktığımız yüce milletimize, bir vatan görevi olarak saygılarımızla duyururuz."


(BB)