Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı havaalanında Vali Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey ile diğer yetkililer karşıladı. Bozdağ ve beraberindekiler, daha sonra Mardin Valiliği'ne geçti. Valilikte açıklama yapan Bozdağ, "Mardin, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri. Hoşgörünün, kardeşliğin, kültürün, iyiliğin dorukta olduğu illerimizden bir tanesi. Kardeşliğin başkenti dinlerin ve dillerin buluştuğu birleştiği, kaynaştığı bir yerdir" diye konuştu.

'UMARIZ BU GÖRÜNTÜLER SON OLUR'

Galatasaray'ın şampiyonluğu ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili bir soru üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şunları söyledi:

"Hayırlı olsun. Sonuç itibari ile bu bir rekabettir. Bir yerde bitmesi gerekiyor. Son maç da bitti, Galatasaray şampiyon oldu. Benim gönlüm gerçi Fenerbahçe'nin şampiyonluğundan yanaydı ama, ne yapalım topun adaleti böyle oldu. Hayırlısı olsun. Olayları hiçbir zaman arzu etmeyiz. Spor, kardeşliğin yaşanması gereken bir yer. Esas rekabet sahada futbolcular arasında olmalı. Sahanın dışında, tribünlerin ve stadyumunun dışında bir kardeşlik olmasında her zaman fayda var. Bizim dileğimiz odur. Umarız bu görüntüler son olur. Bundan sonraki süreçte böylesi, milletimizi hepimizi üzen görüntüler olmaz.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, ziyaret anısına Bozdağ'a Mardin'i tasvir eden bir tablo hediye etti.



NG,AA(GG/COŞ)