Atalay, yardımların, güvenlik tedbirleri alınmadan ulaştırılmadığını ifade ederek, sıfır noktasında Türk Kızılayı'nın yardımları koordine ettiğini ve karşı tarafta da bu yardımları alan irtibatlar bulunduğunu, şu anda güvenliğin sağlandığını anlattı. Sivil toplum kuruluşlarının nakdi yardım toplayacağını, ayni yardım kabul edilmeyeceğini belirten Atalay, "Para yardımı toplanacak, ihtiyaçlar tespit edilip onlar ülkemizden alınacak" dedi. Atalay, merkezde AFAD'ın hesabı olacağını, her sivil toplum kuruluşunun hesap numarası verebileceğini ancak sonunda bütün yardımların bir yerde toplanacağını kaydetti.


DİLEĞİMİZ BİR AN ÖNCE SONA ERMESİDİR


Suriye'de kaybolan gazeteci Beşşar Kadumi'ye ilişkin bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Atalay, konuyla ilgili olarak yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Atalay, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair iddialar hatırlatılınca, uluslararası camianın bu konuda çok hassas olduğunu ve konunun iyi takip edildiğini belirterek, Türkiye'nin işin siyasi boyutuyla uluslararası camia ile birlikte hareket ettiğini anlattı. Suriye'deki yönetimin ömrünün uzun olmayacağı yönünde görüşlerin olduğunu belirten Atalay, "Bizim dileğimiz bir an önce sona ermesidir. Ama şunu da görüyoruz, ekmek kuyruğundakilerin üzerine bomba atıldığı gibi havadan da vatandaşların, şehirlerin üzerine bomba yağdırılması sürüyor. Yönetimin şu anda karada bir gücü yok" diye konuştu.


Atalay, "TBMM Uludere Alt Komisyonu'nun raporunda, Genelkurmay'ın talimat vermiş olabileceği yönünde ifadeler bulunduğuna ilişkin haberler var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusuna ise "İzin verirseniz o konuya girmeyeyim, başka bir zeminde düşüncelerimi söylerim" şeklinde yanıt verdi.


DG (MK) (FOTOĞRAF)