Ankara'dan 'Ana' uçağı ile saat 12.15'de Şanlıurfa GAP Havalimanı'na gelen Başbakan Erdoğan ve yanındakileri havaalanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ile bürokratlar karşıladı.

Eşi Emine, kızı Sümeyye Erdoğan ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte kente gelen Başbakan Erdoğan, bir süre VIP salonunda dinlendikten sonra kent merkezine doğru yola çıktı. Havaalanı çıkışında kendisini bekleyen ve lehine slogan atanlara el sallayarak karşılık veren Erdoğan, konvoyuyla toplu açılış töreninin yapılacağı Abide Kavşağı'na hareket etti.

Toplu açılış törenini yapılacağı kent merkezindeki Abide Kavşağı'nda da yoğun güvenlik önlemi alındı. Törene gelenlerin üst aramasından geçirilerek alana alındığı bölgedeki yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilirken, polis helikopteri de alanın üzerinde uçuş yaparak güvenliği sağlıyor.