AK Parti Kocaeli il kongresi'nin gerçekleştirildiği İzmit İsmetpaşa Stadı günler süren çalışmalarla kongreye hazır hale getirildi. Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle 3 bin civarında polis memuru görev yaparken, kongreye katılanlara 100 bin şişe su, 10 bin yelpaze dağıtıldı. 17 ambulans ve 86 sağlık görevlisinin görev yaptığı kongre nedeniyle hem İzmit kent merkezinde, hem stadın çevresinde yollar kısmen ulaşıma kapatıldı.

İsmetpaşa Stadı'na saat 17.15 sıralarında gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20 binin üzerindeki partililerin sevgi gösterileri karşısında "Bu can bu tende olduğu sürece durmak yol yola devam" diyerek partililere teşekkür etti. Başbakan diğer partilerin ruhunda ayırımcılık olduğunu, AK Parti'nin ise tam aksine herkesi kucakladığını belirterek, partisinin bu yolculukta hep birlikte el ele vererek bugünlere gelindiğini söyledi.

SURİYE İÇİN SÖZ BİTMİŞTİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının hemen başlarında Suriye konusuna değindi. "Suriye'den maalesef bir kez daha acı bir haber aldık. Esed rejiminin gözü dönmüş katilleri, Hama'da ağır silahlarla saldırdı. Aldığımız haberlere göre çoğu kadın çocuk olmak üzere 270 civarında masum insan, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybetti. Suriye'de Hamalı kardeşlerimiz boğazları kesilerek, idam edilerek, camilerde toplu halde infaz edilerek katledildiklerini duyuyorum. Suriye için artık söz bitmiştir. Bu alçakça katliamlar, bu soykırımlar bu insanlık dışı vahşet artık bitmekte olan bir rejimin ayak seslerinden başka bir şey değildir. Biz bu sahnenin benzerini Irak'ta Saddam, Libya'da Kaddafi, Mısır'da Hüsnü Mübarek’te gördük. Bu uğurda kendi istikbali için halkına silah çevirenler, halkına bomba yağdıranlar, sadece ve sadece kendi sonlarını hazırlarlar" dedi.

BÜTÜN DİKTATÖRLER ZALİMDİR KORKAKTIR

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Bütün diktatörler zalimdir, korkaktır. Bunlar ülkenin düşmanlarından değil kendi halklarından çekinirler. İşte Suriye de, bu rejim ülke için, kendi halkı için tek silah atamadı. Kendi hava sahasında, kendi havaalanında tek mermi sıkamadı. Bunlar ancak ve ancak uluslararası sularda silahsız uçan uçaklara saldırıyorlar. Er ya da geç bu eli kanlı zalimler gidecek. Suriye halkı bunlardan hesabını soracaktır. 1982'de Suriye'nin Hama Kenti'nde insanlığa kara leke olarak geçecek bir katliamla 40 binden fazla sivil öldürüldü. Bunu bana Esed yaptı. İşte şimdi yavru Eset yapmaya devam ediyor. O gün dünyadan ses çıkmadı. Avrupa değerleri diyenlerden maalesef ses çıkmadı. Kamplarda siviller katledilirken, Filistinliler katledilirken Suriye'de halk baba Esed sistemiyle bir soykırıma maruz kaldı. Türkiye'de bu katliama ses çıkarmadı. Türkiye o gün gereken tepkiyi göstermedi. İçine kapanan kapatılan Türkiye en insanı tepkiye veremedi. Türkiye Kerkük olmak üzere Kuzey Irak'ta yapılan katliamlara hiç tepki gösteremedi. Bugün öyle değil. Bugün sırtını dönen sağır dilsiz bir Türkiye yok. Suriye'de bu taşeron rejime karşı özgürlük bağımsızlık yolunda Suriyeli kardeşlerimin yanında bir AK Parti iktidarı olan Türkiye var.

Evini barkını toprağını akrabalığını kardeşlerinin terk eden Suriyelilere kucak açamaya devam ediyoruz. Şu anda 40 bini aşkın Suriyeli burada. Ne kadar gelirse almaya devam edeceğiz. Hama katliamın 1982 ve sonrasında olduğu gibi üzerinin örtülmesine asla izin veremeyeceğim."

DEVLET-İ ALİYE-Yİ  OSMANİYE'NİN BAKİYESİYİZ

Başbakan Erdoğan konuşmasını, "Şimdi bize çıkıyor ne diyorlar. Türkiye ile ilişkileri neden bu kadar gerginleştirdiniz? Neden bu kadar ilgileniyorsun? Bunun basit bir cevabı var. Çünkü biz Devlet-i Aliye-yi Osmaniye'nin bakiyesiyiz. Biz Selçuklunun, Osmanlının torunlarıyız. Biz tarih boyunca hak için, huzur ve kardeşlik için savaşan ecdadın torunuyuz" dedi.

CHP GENEL BAŞKANI SURİYE DİLİYLE KONUŞUYOR

Başbakan Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu'nu da sert bir dille eleştirerek, "Bizi Suriye konusunda eleştiren CHP genel başkanı buyursun şimdi Hama katliamı konusunda söyleyecek bir şeyi varsa söylesin. Şimdi yol arkadaşı Esed'in bu katliamını savunsun. CHP genel başkanı haftalardır Türkiye'nin diliyle değil zalim Suriye yönetiminin diliyle konuşuyor. Türkiye'nin uluslararası sularda silahsız uçağına ateş ediyorlar, CHP genel başkanı bizim değil onların yanında yer alıyor. Kendisini davet ediyorum. Gel, anlatayım sorunları diyorum. 'Sorun var mı?' diyoruz. Çıkıyor dışarıya, 'kamuoyunda ne varsa bize onu anlatıyorlar' diyor. Dürüst ol dürüst" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasında Kıbrıs barış harekatına da değinerek şunları söyledi: "Soruyorum, yurtta sulh, cihanda sulh doğru güzel bir şey. Peki Yunanlılar Rumlar Kıbrıs'ta bizim soydaşlarımıza saldırdığında 'yurtta sulh cihanda sulh' mu diyecektiniz. Niye o zaman yıllarca Bülent Ecevit'in yaptıklarıyla, mirasıyla övündünüz. Nerede barış istenir arzu edilir, onu iyi tespit edeceğiz. Karşınızdakiler barış istiyorsa siz de barış isteyeceksiniz. Ama size yumruk sallarsa, vur bir yanağıma deyip diğer yanağınızı mı uzatacaksınız."

KÖPRÜLER ÜCRETSİZ

Başbakan buradaki konuşmasının son bölümlerinde köprü onarımı nedeniyle İstanbul'da yaşanan trafik sıkışıklığına değindi. Başbakan Erdoğan, "Şimdi bir tadilat yapılıyor. Bu tür onarımlar tüm dünyada yaşanıyor. Bir sıkıntı var, doğru. Ama bir müjde vereyim. Salı gününden itibaren köprülerden geçişi ücretsiz yapıyoruz. Bekleme olmasın dedik, çalışmalar bitene kadar köprüler ücretsiz çalışacak. Bakanımla konuştuk adımı attık" diyerek uygulamanın ücret ödeme sorunu yaşanmayacağından trafiği rahatlatacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde Diyarbakır'daki olaylara da değinerek, "Bunlar bu ülkede benim Kürk kardeşimin menfaatlerini düşünenler değil, geleceğini tehlikeye atanlardır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını sıcak hava nedeniyle kısa kesti.