Başbakan Erdoğan, "Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Ekrem bora'yı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine de başsağlığını diliyorum. Fatma Neslişah Osmanoğlu'nu kaybettik. Damarlarında Ertuğrul Gazi'nin Orhan Gazi'nin Sultan Selim'in kanını taşıyan asalet timsaliydi. Millet olarak çok şey borçlu olduğumuz bu ailenin ferdi olması nedeniyle hürmetle yad ediyoruz. Mekanı cennet olsun. Allah ondan ve ailesinden razı olsun" dedi.

"TÜM ZAMANLARIN REKORUDUR"

2011 yılında büyüme oranının yüzde 8.5 olarak gerçekleştiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Dünyada en hızlı büyüyen ikinci ülke olduk. Ben gerçekleri konuşuyorum. Halep oradaysa arşın burada. Dolar bazında gayri safi milli hasıla 772 milyar dolara ulaştı. Böylece kriz öncesi rakamı aşmış olduk. Kişi başına milli gelir 2002'de 3092 dolar 2011'de 10444 dolar oldu. Nüfusumuz her yıl bir 1 milyon artan bir ülke. Biz iktidara gelirken borç stokunun milli gelire oranı yüzde 74'tü. Biz bu oranı yüzde 39'a düşürmüş durumdayız. Tüm zamanların rekorudur. Tarihinin en düşük seviyesine indirdik. Yüzde 22'ye düşürmüş durumdayız. Muhalefet borçlanmaya ilişkin rakamları çarpıtarak vermeye devam edecek. Bunların genlerinde doğru konuşmak yok. Halep oradaysa rakamlar buradadır" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, ABAKÜS ALIP DÖRT İŞLEME ÇALIŞMALI"

Başbakan Erdoğan, "Atalarım ne demiş. Borç yiğidin kamçısıdır. Güçlü olanın borcu umurunda değil. ABD'nin umurunda değil. Türkiye artık buraya doğru gidiyor. Borcun milli gelire oranı yüzde 61.5'ti. Bunu tarihin en düşük seviyesine yüzde 22'ye düşürdük. Allah var, MHP Genel Başkanı ki kendisi bir ekonomisttir, dört işlemi çok iyi bilir. Bildiğiniz gibi sıfırları siliyor, topluyor, çarpıyor, bölüyor. Gerçi işlem tamam ama sonuç yanlış çıkıyor. 40. yılında MHP iktidar demişti. Evdeki hesap çarşıya uymadı. CHP Genel Başkanı da biliyorsunuz hesap uzmanıdır. Ama dört işlem konusunda onun ciddi sorunları var. Önceki gün Antalya'da kademeli eğimi eleştirirken aynen şu hesabı yapıyor. Diyor ki, 4 + 4, 8 değildir. 8 bölü 2'dir, 4 artı 4. Çünkü, denklem en baştan yanlış. İşlem de yanlış sonuç da yanlış. İşte bunlar Genel Kurul'da nasıl oturumu kaynatmak için her yola başvurdularsa, okul döneminde de dersi kaynatmak için her yola başvurmuşlar. Bugün Meclis'i kırıp Tandoğan'a gidenler, belli ki okul döneminde de okulu asıp haylazlığa gitmişler. Böyle bir durumları var. Her seçimde bunlar bütünlemeye kalıyor ama ders almıyorlar. Kılıçdaroğlu'na bir abaküs almasını onunla dört işlemi yeniden çalışmasını, çarpım tablosunu yeniden gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. Ben torunlarıma aldım bayağı faydalı oldu. Tahmin ediyorum o da bundan istifade edecektir. Bunu kesintisiz yapmasına artık gerek yok, kademeli olarak arada bir teneffüse çıkarak da çalışabilir" dedi.

"KADEMELİ OLARAK DA TENEFFÜSE ÇIKABİLİR"

"Meclis'i kırıp Tandoğan'a gidenler, belli ki okulu asıp haylazlığa gitmişler" diyen Başbakan Erdoğan, "Her seçimde bunlar bütünlemeye kalıyorlar ama maalesef ders almıyorlar. Bir abaküs önünde dört işleme tekrar çalışmasını, dört işlemi gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. Ben torunlarıma aldım, faydalı oldu. Tahmin ediyorum ki bundan istifade edecektir. Bunu kesintisiz yapmasına gerek yok, arada bir kademeli olarak da teneffüse çıkabilir" diye konuştu.

"NÜKLEER ENERJİNİN BARIŞÇI AMAÇLARLA KULLANILMASINI DESTEKLELİYORUZ"

Nükleer enerjinin barışçı amaçlarla kullanılmasını desteklediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Nükleer silah yapımında yürütülen çalışmalara karşı çıkıyoruz. İsrail'in nükleer silah yapımına göz yumanların barışçıl amaçlarla yapılan nükleer çalışmalara karşı çıkmanın doğru olmayacağını söyledik. Bu ayrımcılıktır" dedi.

"SURİYE HALKINI KENDİ KADERİNE TERKETMEYECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan, "Zalim ve kurbanın aynı kefede değerlendirilmesi zalime hizmet edecektir. BM Güvenlik Konseyi karar alamayarak zalime dolaylı bir destek vermiştir. Suriye'de insanlar yardım beklerken her gün ölürken, eli kolu bağlı beklemek zulme ortak olmak demektir. Ürdün'e göç edenlerin sayısı 90 bine ulaştı. Boğazları kesilerek öldürülen Suriyeliler var. Mevcut rejimin gözünde bunlar terörist. Suriye halkını kendi kaderine terk etmeyeceğiz" diye konuştu.

KURMAY SUBAYLARA YAPTIĞI KONUŞMA

Kurmay Subaylara 50 dakikalık bir konuşma yaptığını hatırlatan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Terörle mücadele dış politika altyapı, üstyapı bir bilgilendirme konuşması yaptım. Dünkü gazetelerde bu konu cımbızlanarak ifade edilmesi şık olmadı. Konuşmanın asıl özeti bu ifadelerdir. Suriye'de tutuklu olan gazeteciler için girişimleri sürdürüyoruz. Derhal bırakılması için çalışmaları hassasiyetle sürdürüyoruz."

"DEMOKRASİ MASKESİ DÜŞTÜ VE TUZLA BUZ OLDU"

Başbakan Erdoğan, "Milli eğitimde yapılan düzenleme aziz milletin hafızasında hiç silinmeyecek bir yer edinmiştir. CHP zihniyetine gereken dersi verdiğiniz için hepinizi yürekten kutluyorum. 27 Mayıs ile yüzleşiyormuş gibi yaptı. 27 Nisan bildirisi ile hesaplaşıyormuş gibi yaptı. Herkese mavi boncuk dağıtmak için yoğun bir gayreti oldu. Kesintisiz eğitimi savunarak 28 Şubat'ı savunarak özüne dönmüştür. Kesintisiz eğitimi şiddet kullanarak savunması demokrasi maskesi düşmüş ve tuzla buz olmuştur. CHP için her yol mubah olsa dahi 1940'lardan bugüne gelemeyeceğini bir kez daha net olarak göstermiştir. Kesintisiz eğitim hangi sözlerle savunduklarını hatırlatmak istiyorum. 'Genel Kurul'a silahla gireriz' dediler. Bu iş bitti sokak çözer dediler. Müslüman olmayı önce Allah'a sonra CHP'ye borçlusunuz dediler. Bu üslubu önce Genel Başkanı'na misliyle iade ediyorum. Sen önce komisyon başkanına bant fırlatan Grup Başkanvekili'ne söyle. Kılıçdaroğlu bize oyalı Kuran kılıfından bahsediyor. Süs eşyası değil. O bir ilham kaynağıdır. Yanlış yoldasın. Bu sular sizi aşar bu sulara girmeyin boğulursunuz. Belli ki size politika malzemesi ama iki tarafın da sahabe-i kiram olduğunu söylememiş. Siz Dersim katliamıyla yüzleşemediniz isterseniz hiç girmeyin" diye konuştu.

"ANKARA'YI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRMEK İSTEDİLER"

Başbakan Erdoğan, "1950 yılı başında İngiliz gazetesi köylüler ölüyü namaz kılınmadan defnetmiştir diyor. Ben bunu kimden dinledim biliyor musunuz? İmam hatipler ölü yıkamaları için kuruldu. Öğretmenler bize okulda ölü mü yıkayacaksınız diyorlardı. İşte oradan çıktık buraya geldik. Kılıçdaroğlu'nun Kuran'dan bahsetmesi manidar. Bu millet sizin devrinizde Kuran'ı küplere sakladı. CHP bu milletin milli manevi değerlerini öğrenmesini engelledi. Eğer Menderes gümbür gümbür geldiyse bundan dolayı geldi. 3 gün Ankara'yı savaş alanına çevirmek istediler. CHP ve BDP vekilleri bunlara destek verdi. Tasarının 9. maddesine verdikleri destekten ötürü MHP'lilere ve bazı BDP'lilere ve teşekkür ediyorum. Sanki yeniden doğum olmuş gibi milletimiz heyecanlı ve neşeli. 28 Şubat'ın en ciddi izi silindi. Yeni yasayla eğitim sistemi kazanmıştır. Türkiye ekonomisi kazanmıştır. Bunan sonra eğitimin altyapısını güçlendireceğiz. Öğrencilerin önüne fırsatlar sunacağız. Onlar da hür iradeleriyle tercihlerini yapacak" dedi.