İstanbul'da olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kar yağışı altında Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıkıp Cuma namızını kılmak için Karaköy'deki Kılıç Ali Paşa Camii'ne gitti.


GÜZERGAHTAKİ POLİSLERE UYARI


Başbakan Erdoğan, evinden çıkmadan önce her zaman olduğu gibi polis güzergah boyunca önlem aldı. Başbakanın konvoyu geçiş yaptığı sırada sırtı konvoya yüzü de yol kenarına dönük olması gereken polislere telsizden "güvenlik" uyarısı yapıldı. Bazı polis memurlarının konvoya selam vermek için duruşlarını bozduğunu söyleyen Emniyet Amiri, "Konvoy geçiş yaparken kesinlikle selam verilmeyecek" diye uyarıda bulundu. Ayrıca trafik ekiplerinin mümkün olduğu kadar trafiği kesmemeleri de istendi.


ERDOĞAN'A YOĞUN İLGİ


Erdoğan'ın gelişi nedeniyle Tophane'deki Kılıç Ali Paşa Camii çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Caminin girişine bariyerler konuldu. Basın mensupları ve gazeteciler bariyerlerin arkasına alındı. Bu sırada belediye görevlileri Başbakanın çıkış yapacağı kapıda sürekli kar küredi, temizlik yaptı. Kar yağışı soğuk hava başbakanın çıkışına kadar aralıksız sürdü. Görevlilerin bazılarının üşümesi dikkat çekerken Başbakan'ın, İstanbul'daki makam şoforü Ramazan Sarı üzerinde palto olmadığı halde araç dışında bekledi. Cuma namazının ardından dışarı çıkan Başbakan Erdoğan'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Eski komşusu olduğunu söyleyen bir kadın başbakan ile sohbet etti. Başbakanın futbolculuk yıllarında top koşturduğu Tophane Tayfunspor'un eski merkezi olan bölgede çok sayıda kişi de Erdoğan'ı görebilmek için sırada bekledi. Kar yagışı altında dışarı çıkan Erdoğan, vatandaşlara el sallayarak makam aracına bindi. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın, cuma namazı kıldığı Kılıç Ali Paşa Camii'nde hutbenin İngilizce de okunduğu öğrenildi.


KILIÇ ALİ PAŞA CAMİSİ


1580 yılında Mimar Sinan tarafından yaptırılan camide geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan restorasyon sırasında yangın çıkmıştı. Başbakanın top koşturduğu Tophane Tayfun Spor kulübünün lokali de uzun yıllar caminin tam karşısında bulunan Tophane mahallesi girişinde faaliyet göstermişti. Saat 13:50'de Dolmabahçe'deki çalışma ofisine geçen Başbakan Erdoğan Medeniyetler İttifakı Yüksek temsilcisi Jorge Sampaio’yu kabul.


(BB)