Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ olaylarıyla ilgili olarak, üniversiteyle yada orada okuyan öğrencilerle bir sorunu olmadığına dikkat çekerken, "Problem buradaki yönetimin sakat zihniyetiyledir. Burada yönetimde bir acziyet var" diye konuştu. Başbakan Erdoğan yaşanan olaylarla ilgili olarakta hocaların bu konuda tavırlarını net olarak ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ODTÜ olaylarıyla ilgili olarak okul yönetimini hedef aldı. Okul yada öğrencilerle bir sorunu olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Bizim orada ODTÜ’nün samimi o yavrularla ilgili bizim problemimiz yok. Orta Doğu Teknik Üniversite ile de bizim sorunumuz yok. Problem buradaki yönetimin sakat zihniyetiyledir. Burada yönetimde bir acziyet var. Acziyetini kabul edeceksin. Eğer öğrencilerinin içerisinde orada faşizan baskı uygulayan öğrenciler varsa okulu terörize eden gruplar varsa bu gruplara karşı bir defa okul yönetiminin elinde olan disiplin kuralları var, bunları işletmesi lazım. Önce kalkar bir hafta uzaklaştır. Tekrar mı yaptı, 15 gün, tekrar mı yaptı, tamamen uzaklaştır. Bunları başkalarına yaptılar. Başörtülü kızlarımıza yaptılar bunu."

HOCALARDAN TAVIRLARINI ÇOK NET ORTAYA KOYMALARINI BEKLERİM

ODTÜ'de yaşanan olaylarda eylemcilerden yana tavır alanları anlayamadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bilim adına siz bunu nasıl savunursunuz? Benim hocalarım bana böyle bişey öğretmedi, ama şimdi demek ki şimdi bazı hocalarımızın böyle anlayışları var. ‘Öğrenci böyle yetiştilir’ diyor demek ki bazıları. Ama ben gerçek manada eli öpülesi hocalarımızdan bu noktada tavırlarını çok net ortaya koymalarını beklerim" dedi.



GD (RT)