Olay geçen ramazan bayramın da, Basmane 1030 Sokak’ta meydana geldi. Hatice K., bir süredir anlaşamadığı eşi Ali K.’yi terk ederek baba evine döndü. Bayramın birinci günü Ali K., hem barışmak hem de bayramlaşmak için yanına kardeşleri Ömer K., ve Ahmet K.’yı, alıp eşinin babasının evine gitti. Burada çıkan tartışmada Ali K. ve kardeşleri Ömer K., Ahmet K., ile Hatice K.’nın yakınları arasında kavga çıktı.

Bıçak kullanılan kavga sırasında, yine bayram ziyareti için orada bulunan Menice Kutlucan, kardeşi Hatice K.,’yı kurtarmak için araya girdiği sırada, göğsünden bıçaklandı. Kutlucan’ın eşi Hüseyin Kutlucan da kolundan yaralandı. Kanlar içerisinde yere yığılan Menice Kutlucan, kaldırıldığı Tepecik Eğitim Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Olayda bıçak kullandıkları iddia edilen Ali K., Ömer K. ve Ahmet K., gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonucunda Menice Kutlucan'ı öldüren bıçağı, zanlılardan Ömer K.'nın kullandığı tespit edildi. Adliyeye sevk edilen üç zanlıdan Ali K. ile Ömer K., tutuklanırken diğer zanlı Ahmet K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı üç kardeş hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya polis geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya, tutuklu yargılanan Ali K., Ömer K., ile tutuksuz sanık Ahmet K., ile ölen taraf ve avukatları katıldı. İfade veren Ali K., “Karım beni diğer kızlardan kıskandığı için tartışıyorduk. İşlerim de bozulunca ayrı yaşamaya başladık. Olay günü de barışmak ve bayramlaşmak için gittik. Birden karşı taraf bize küfür edip saldırdı. Korkutmak amacıyla da bıçak çıkartıp rastgele savurdum. Cinayeti de kardeşim Ömer işledi” dedi. Ömer K., ağabeyini doğrulayan ifade verdi. Ömer K., “Ağabeyim Ali'ye 10 kişinin saldırdığını gördüm. Ben de bıçak çektim. Kendimizi oradan kurtarmak istedim. Bıçağı rastgele savurdum. Menice araya girince bıçak ona saplandı” dedi. Ahmet K., aynı yönde ifade verdi.

Ölen Menice Kutlucan'ın avukatı Zeynal Değirmenci, cinayetin aile içi şiddetten kaynaklandığını, Hatice K.'nın eşi Ali'den sürekli dayak yediği için baba evine döndüğünü söyledi. Müvekkilinin olayda kardeşini korumak isterken öldürüldüğünü, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.