Seçici Kurul, 13 Eylül 2012 tarihinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Gazeteci-Yazar Melih Aşık, TRT Bölge Müdürü Muharrem Acar, Gazeteci Yazar Öcal Uluç, E.Ü. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuzhan Kavaklı, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ’ın katılımıyla toplandı. Yarışmaya katılan haber, fotoğraflar ve televizyon haberlerini inceleyen seçici kurul, Ulusal Haber, İzmir Kent Haberi, Haber Fotoğrafı ve İzmir Kent TV haberi dallarında birincileri ve Hande Mumcu özendirme ödüllerini belirledi. Ödüller, Barış Selçuk’un da doğum günü olan 21 Eylül tarihinde Kültürpark İzmir Sanat’ta saat 18.30’da düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

Seçici Kurul toplantısı sonucu ödül alan eserler şöyle belirlendi:

“İzmir Kent Haberi” dalında Yeni Asır’dan Erdal Çarboğa’nın “İçinden telefon hattı geçen bina” başlıklı haberi birinciliğe layık görüldü. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Hürriyet Ege’de “20 yıllık savaş sil baştan” başlıklı haberiyle Doğan Haber Ajansı'ndan Taylan Yıldırım kazandı.

“İzmir Kent TV Haberi” dalında ATV’den Sefer Ayçe ve Tayfun Er’in “Atık skandalı” haberi birinciliğe layık görüldü. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Kanal 35’den Ezgi Saraçoğlu ve Mürşit Uzunoğlu, “Kaynaklar” haberiyle kazandı.

“Ulusal Haber” dalında Ege’de Son Söz’den Fatih Yapar’ın “Prof. Füzün: “O ameliyattaydım. Başbakan kanser değil” haberi birinciliğe layık görüldü. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Sabah Gazetesi’nden Abdurrahman Şimşek’in “İşte Tetikçi” başlı klı haberi aldı.

“Haber Fotoğrafı” dalında Doğan Haber Ajansı’ndan Utku Bolulu’nun “40 dakikada boğuluyorduk” başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafı birinciliğe layık görüldü. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü ise Egeli Sabah’ta “Çaresizlik” başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafıyla Fırat Soylu kazandı.