Bugün saat 12.30 sıralarında Barış Anneleri, merkez Seyhan İlçesi Ziyapaşa Mahallesi'nde AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Grup arasında Türkçe bilen çıkmayınca parti binası önünde bekleyen kadınlarla, görevliler ve polislerin anlaşması mümkün olmadı. Bu sırada Kürtçe bilen bir sivil polis devreye girdi.

Kadınlara, toplu olarak parti binasına girişlerine izin verilmeyeceğini anlatan polisin, "Aranızdan, üzerinde kimlikleri bulunan 3-4 kişinin görüşmesine izin vereceğiz. Toplu olarak girişinize müsaade edemeyiz" şeklinde uyardı. Gruptan 4 kadın, kimliklerini polise vererek, AK Parti binasına çıktı. 4 kadından biri sonradan geldiğini ve Türkçe bildiğini söyledi. 'Barış istiyoruz, savaş istemiyoruz' söylemleri ile partiye giren 4 kadın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Coşkun'la görüştü. Kürtçe bilen polis de görüşmede yer aldı.

"Biz savaşın bitmesini istiyoruz. Akan kanlar dursun" diyen kadınlara cevap veren Fahrettin Coşkun, "Hepsi bizim çocuklarımız. Sizler de birer annesiniz ve ben hepinizin ellerinden öperim. Savaşın yaşanmasını kimse istemez. Ben de aşiretim ve bizim aşiretimizde, Türk, Kürt, Arap ırkından akrabalarımız var. Hepimiz kardeşiz. Irkçılığa son verilmesi hepimizin isteği" diye konuştu.

Görüşmenin ardından, polis nezaretinde partiden ayrılan kadınlar, seslerinin duyurulmasını istedi. Kadınları Kürtçe konuşarak karşılayan polis memuru yolcu etti.