Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin Derivasyon Tüneli'nin kapağının 24 Şubat'ta patlaması nedeniyle suya kapılan işçilerden Eyüp Altıntaş ve Cumali Değirmenci'nin ardından dün bulunan operatör Erkan Yeğen'in cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. 1 çocuk babası olan ve eşi Ayşe Yeğen'in de 8 aylık hamile olduğu belirtilen Erkan Yeğen'in cenazesi Kozan'a bağlı Güneri Köyü'ndeki evine son kez getirildi. Burada yakınlarından helallik aldığı Yeğen'in cenazesi Kozan Asri Mezarlığı'na götürüldü. Kozan Müftüsü Feramuz Beydoğan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Erkan Yeğen'in cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

8 aylık hamile olan eşi Ayşe Yeğen yakınlarının kollarında güçlükle ayakta durdu. Ayşe Yeğen, "Soğuk toprakta nasıl duracaksın. Gel sobayı yaktım. Adına kurban olduğum Erkan'ım. Daha doğacak çocuğunu bile göremedin" diye ağıt yaktı. Annesi Müzeyyen Yeğen de, "Oğlum o soğuk sularda nasıl durdun. Ben seni sağ gönderdim, cenazen geldi" diye gözyaşı döktü.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ile İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu'nun da katıldığı cenaze töreninde Yeğen'in yakınları baraj inşaatlarının devlet tarafından denetlenmediğini ileri sürerek tepki gösterdi.

7 KAYIP ARANIYOR

Öte yandan şiddetli yağışa rağmen suya kapılarak kaybolan işçiler Latif Değirmenci, Erdal Demirelli, Mehmet Yılmaz, Hasan Bolat, Veli Damaksız, Selahattin Aral ve Necmettin Karayiğit'i arama kurtarma çalışması aralıksız devam ediyor. Kayıp işçilerin yakınlarının da Kozan Belediyesi tarafından kurulan çadırda bekleyişi sürüyor.