Doğanpınar ile Dutliman Köyü'nde bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine Tarım Bakanlığı Çelebi Bandırma Limanından hayvan ithalat ve ihracatını durdurdu.

Bandırma Tarım İlçe Müdürü Sefa Uyar, ilçeye bağlı Dutliman ile Doğanpınar Köyü'nde şap hastalığının çıkmasından dolayı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Çelebi Bandırma Limanı'ndan yapılan hayvan ithalatını ikinci bir emre kadar durdurduğunu söyledi.

Yönetmelik uyarınca şap hastalığının çıktığı yerleşim yerinden 10 kilometre uzaklıkta bulunan tüm alanların karantina alınması gerektiğini belirten Uyar, "Çelebi Bandırma Limanı'nda bu 10 kilometrelik yarıçaplı alan içine girmesinden dolayı bakanlık limandan her türlü hayvan ithalatı ve ihracatını yasakladı. İthalat ve ihracat yasağı Dutliman ve Doğanpınar köylerinde bulunan şap hastalığının bitmesi ardından 30 gün sonra kalkacak. Bu kısa süreli bir yasaklamadır" dedi.

Uyar, 2010 yılından bu güne kadar dünyanın değişik yerlerinden Çelebi Bandırma Limanı’na 550 bin büyük ve küçükbaş hayvan ithal edildiğini ekledi.



MT(FK/İD)