Balyoz Davası'na ara verildiği sırada bazı sanık avukatları Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Günizi Dizdar yaptığı 2 sayfalık basın açıklamasında Balyoz Davası sürecinde avukatların haklarının zaman içinde teker teker ellerinden alındığını savundu. Avukatlar hakkında mahkemenin suç duyurusunda bulunduğunu belirten Günizi Dizdar, avukatların özgür bir ortamda savunma görevlerini yapabilmeleri için gerekli şartların oluşturulması gerektiğini belirtti. Dava konusu dijital verilerin sahte olduğunun bilirkişi raporlarıyla da belirlendiğini söyleyen Dizdar, savcılık makamının deliller toplanmadan esas hakkındaki mütalaasını açıklamasını eleştirdi.


"DURUŞMA SALONUNDA BULUNMAYI REDDEDİYORUZ"


Dizdar, "Kamuoyuna bir kez daha duyururuz ki biz sanık müdafileri, mahkeme heyeti tarafından adil bir yargılamanın şartları oluşturulmasına, sahte olduğu ortaya çıkan dijital verilere ilişkin bilirkişi raporu alınmasına ve Aytaç Yalman ile Hilmi Özkök tanık olarak dinlenilmesine, iddianamede belirtilen hususların gerçek dışı olduğunu ispatlayacak belgelerin ilgili yerlerden getirtilmesine ilişkin talebimizin kabulüne karar verilinceye kadar, sadece şekli bir unsur olarak duruşma salonunda bulunmayı, mesleğimize olan saygımızdan ötürü reddediyoruz. Balyoz Mahkemesinin şekli unsuru olmayacağız" dedi.


"EŞLERİMİZİN VE AVUKATLARIMIZIN ARKASINDAYIZ"


Balyaz Davası tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan da davanın sonunda doğruların ortaya çıkacağını belirterek, "Doğruların üstü örtülemez. Eşlerimize gerçekten çok yazık oluyor. Onlar bu ülkenin gerçekten mümtaz aydın insanları. Darbeci hiç değiller. Bizler eşlerimizin ve avukatlarımızın arkasındayız" dedi. Balyoz Davası sanıklarından emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk, duruşmada yaşananları anlatarak, "Heyet ara verdiğinde de 'izleyicilerden bu tişörtleri giyenlere de ya bu tişörtleri çıkarırlar ya da izlemezler duruşmayı' dedi. Yanımızda başka birşey olmadığından çıkaramayız. Onun için montlarımızı üzerimize giyerek önünü kapatıp duruşmaya katılacağız" dedi.


(BB)