Açılışa TEMA Mütevelli Heyeti Üyesi Rona Yırcalı, TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül, Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, TEMA Saha ve Gönüllülük Bölüm Başkanı Başak Yalvaç Özçağdaş, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Genç TEMA üyeleri, Balıkesir gönüllüleri, bürokratlar ve Balıkesirliler katıldı. Balıkesir Belediyesi Bandosu da mini konseriyle açılışa renk kattı. Açılışta TEMA Vakfı Onursal Başkanı 'Toprak Dede' Hayrettin Karaca da şükranla anıldı.

TEMA Balıkesir İl Temsilcisi Korhan Yakut, gelecek kuşaklara daha güzel bir dünya bırakmayı amaçladıklarını vurgularken, tüm Balıkesirliler’i vakfa katılmaya ve destek vermeye çağırdı.

TEMA Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül, "Balıkesir TEMA yıllardan bu yana bir çok başarılı çalışmaya imza attı. TEMA Evi’yle bu başarılı çalışmaların daha çok gönüllünün katılımıyla artarak devam edeceğine inanıyorum. TEMA Evi tüm halkımıza açıktır" dedi.

TEMA kurucuları arasında yeralan ünlü işadamı Rona Yırcalı da tüm ülke gibi Balıkesir'in de her zaman TEMA'ya sahip çıktığını belirtirken, özellikle üniversiteli gençleri açılışta görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, TEMA üyelerinin karşılıksız ve büyük bir özveriyle çalıştığını belirtti. Ok, "TEMA'ya bu yeri tahsis etmenin mutluluğunu ve gururu yaşıyoruz. Bu topraklar atalarımızdan yeni nesillere aktarmak üzere aldığımız emanet topraklar. TEMA'nın bu toprakların çevre kirliliğinden kurtulması, azalan ormanların artması için yaptıkları çalışmaları da takdirle izliyoruz" diye konuştu.

TEMA Genel Müdürü M.Serdar Sarıgül, TEMA Evi'nin yapımına katkıda bulunan Rona Yırcalı ile Başkan Ok'a teşekkür plaketi ve rozet verdi.