Toplam 10 Köyün taşımalı eğitim aldığı Karamanlar Köyü'ndeki ilköğretim okulundaki öğrencilere bugün ilk kez 200 ml'lik kutu süt dağıtıldı. Öğrenciler sütü içtikten sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle öğretmenlerinden yardım istedi. Dereçiftlik Köyü Aile Sağlığı Merkezi'ne götürülen öğrenciler, buradaki ilk müdahale ardından Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye gelen tüm öğrencilerin de kız olması dikkat çekti. Öğrenciler, okulda ilk kez süt içtiklerini ve rahatsızlandıklarını söyledi. Tedaviye alınan öğrenciler, bir daha süt içmek istemediklerini belirtti.

Aynı saatlerde Balıkesir merkezdeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'ndaki 17 öğrenci de mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye geldi. Tüm öğrenciler Acil Çocuk Polikliniği'ndeki doktor muayenesinin ardından ev ve okullarına gönderildi. Çocuklara bulantı giderici ve ağrı kesici ilaçlar verildi.

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Nazmi Başaran, besin zehirlenmesinden söz edilemeyeceğini söyledi. Çocukların genel durumunun çok iyi olduğunu belirten Başaran, enjeksiyon ya da seruma gerek duyulmadığını bildirdi. Başaran, muayenelerin ardından tüm öğrencilerin taburcu edildiğini söyledi.



HD,CY(AÖ/İD)