Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, kar yağışının öğle saatlerinden sonra şiddetini arttıracağı, bu nedenle de önlemlerin kar yağışına paralel arttırıldığı bildirildi. Saat 10.30 itibariyle Balıkesir Edremit Karayolu'nun Şapcı mevkiinde sıkıntılar yaşandığı, diğer ana arterlerin açık olduğu, ancak yoğun kar yağışının akşam saatlerinde sıkıntı yaratacağı kaydedildi. Şimdilik telefonu ve elektriği kesik olan köy, belde ve ilçe merkezi olmadığı vurgulandı. Kar yağışının getireceği her türlü olumsuzluğa karşı tedbirlerin alındığı belirtildi. Yoğun kar yağışının yarın sabaha kadar şiddetini arttırarak sürdüreceği açıklandı.

ZİNCİRSİZ YOLA ÇIKMAYIN

Balıkesir Afet Acil Durum Müdürü Bekir Bahar, zorunlu olarak araç kullanacakların mutlaka zincir takarak yola çıkmaları gerektiğini belirtti. Balıkesir-Edremit, Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir karayolu çıkışlarına konuşlandırılan polis ekipleri zincirsiz araçların şehir dışına çıkışlarını engelliyor. Sürücüler zincir taktıktan sonra yola çıkabilirken, dorseli büyük araçlarda zincir olsa bile belirtilen güzergahlara bırakılmıyor.

KIZILAY BİN KİŞİLİK KUMANYA HAZIRLADI

Kızılay Balıkesir Şube Başkanlığı her tür olumsuzluğa karşı önceden önlem aldı. Yolların kapanması ve seyahat edenlerin Balıkesir'de konaklaması halinde Kurtdereli Spor Salonu'nun vatandaşın hizmetine açılacağı belirtildi. Kızılay ekipleri gerektiğinde bin kişilik kumanyanın anında istenilen yere ulaştırılacağını bildirdi.

ZİNCİR SATIŞLARI ARTTI

Polis karayollarında önlem alıp zincirsiz araçları yola salmazken, bazı vatandaşlar fırsattan yararlanıp yol kenarlarında ve benzinlik önlerinde zincir satışı yaptı. Bir benzin istasyonunda görev yaptıklarını belirten satıcılar, “Hizmeti vatandaşın ayağına getirdik” dedi.

Bu arada kar zorlukların yanında güzellikleri de getirdi. Saat Kulesi, Kuvay-i Milliye Anıtı, Kurtdereli ve Atatürk heykelleri karla bambaşka bir güzelliğe kavuştu.