Atatürk Stadı önündeki tören Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır ve MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok'un halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Balıkesir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Karesi Mehteran Takımı mini konser verdi. Vali Ahmet Turhan yaptığı konuşmada, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri minnetle andığını söyledi. Türkiye'nin birlik ve beraberliği bozmaya yönelik oyunlara dikkat çeken Turhan, "Bu oyunlara ancak birlik olarak, çok çalışarak, ekonomimizi güçlendirerek karşı koyabiliriz. Birlik olacağız, çalışacağız, yarınlarda çok daha huzurlu ve mutlu olacağız" dedi.

CHP'DEN ÇİFTE KUTLAMA

CHP İl örgütü de Cumhuriyet Bayramını iki ayrı törenle kutladı. CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve yaklaşık 400 partili resmi tören öncesi parti önünde buluşup, Atatürk Anıtı'na alkış ve sloganlarla yürüdü. CHP ile İşçi Partisi de anıta çelenk koydu. Partililer anıta karanfiller bıraktı.

Başkan Mavuk, Balıkesir'den Ankara'daki yürüyüşe katılmak isteyenlerin engellendiğini anımsatırken, Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasına yönelik engellemeleri "faşizm" olarak değerlendirdi. Mavuk, "Tüm engellemelere rağmen bayramı coşkuyla kutlayacağız. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Atatürk" diye konuştu.

POLİS KORDONU

CHP'liler anıttaki törenin ardından Atatürk Stadı önündeki törene geçti. Bu arada polisler CHP'lilerin olduğu alanda önlemler aldı ve kordon oluşturdu. CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk da töreni protokol yerine partililerin ve halkın arasında izledi.



HD,CY(AÖ/SS)