İddialara göre, iki yıl önce Hatice Fahriye İlköğretim Okulu Müdürlüğü'ne atanan Zeki Erakman'ın göreve başlamasından sonra bazı uygulamaları öğretmenler arasında huzursuzluğa yolaçtı, gruplaşmalar oldu. Müdür Erakman, yeni düzenlemeler yapıp, özel ders verdiği iddia edilen bazı öğretmenlerin sınıflarını değiştirdi. Bu arada Okul Aile Birliği seçimleri, okuldaki huzursuzluğu arttırdı. Okul Aile Birliği seçiminde okul müdürü Erakman ile öğretmenler ters düştü. Bazı öğretmenlerin seçimde müdürün desteklediği aday yerine bir başka isme destek verdiği ve öğrencileri aracılığıyla bu isimleri velilere bildirdiği öne sürüldü.

Seçimi velilerin desteklediği ismin kazanması da sorunları iyice su yüzüne çıkarttı. Yeni eğitim dönemi öncesi de okulda sorunlar yaşandı. Kayıt sırasında sınıf listeleri sık sık değişti, listeler yanlış asıldı. Yine iddialara göre, yaklaşık 70 öğrenci kayıtlarını alıp, başka okullara gitti. Sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girdi. Olayları araştırması için müfettiş görevlendirildi. Müfettiş raporunda, karşılıklı iddiaların gerçekleri yansıtmadığını, ancak okuldaki huzurun sağlanması için müdürle birlikte öğretmenlerin görev yerlerinin değişmesi gerektiğini vurguladı.

Müfettiş raporu ve Balıkesir Valiliği’nin onayı ile müdür ve öğretmenlerin görev yerleri değişti. Bugün itibariyle müdür ve öğretmenlere yeni okullarında görevlerine başlaması talimatı geldi. Öğretmenlerin öğrencileri ile vedalaşmasında gözyaşları sel oldu. Öğrenciler öğretmenlerinin arkasından ağladı. Valilikten randevu isteyen veliler Vali Yardımcısı Selda Dural ile görüştü, ancak bu görüşme de sorunu çözmedi.

ÖĞRETMENİMİZİ İSTİYORUZ

Veliler bugün saat 13.00'de okula göndermedikleri çocuklarıyla eylem yaptı. Öğrenciler 'öğretmenimizi istiyoruz” diye slogan attı. Valilikte çok olumsuz bir tutumla karşılaştıklarını savunan velilerden Gülten Şahin, “Sayın vali yardımcısı bize 'Müfettişlerimiz gerekli soruşturmayı yaptı ve gerekli cezayı verdi. Bizim idare olarak yapacağımız şey kanunları uygulamaktır' dedi. Bizim gördüğümüz kadarıyla bu karar alınırken, artılar eksiler hiç değerlendirilmemiş. Öğrenciler ve veliler hiç dikkate alınmamış. Şimdi çocuklarımız kan ağlıyor, okula gelmek istemiyorlar” dedi.

Velilerden Semra Bozok ise “Öğretmenlerle veliler arasında hiç bir sorun yoktu. Hepsi çok saygılı, çok iyi, pırıl pırıl öğretmenlerdi. Bu uygulamanın kime ne faydası oldu? Öğretmenler yine iyi okullara gitti. Öğretmenlere bir şey olmadı, olan çocuklara oldu. Kaç gündür uyumuyoruz” diye konuştu.

KÜÇÜK ZEYNEP'TEN DEMOKRASİ DERSİ

3'üncü sınıf öğrencisi Zeynep Bozok eylemde yaptığı konuşma ile dikkat çekti. Küçük Zeynep, gözyaşları içinde “Öğretmenlere ceza vereceğiz derken biz çocuklara ceza verdiler. Biz neyin bedelini ödüyoruz? Bunca çocuğun öğretmenlerini elinden aldılar, bu hiç hoş değil. Bizi üzmeye kimsenin hakkı yok. Buna demokrasi denemez. Onların yüzünden uyuyamıyoruz ama hakkımızı arayacağız” dedi.

Veliler ve öğrencilerin yarın saat 12.00'de valilik önünde bir eylem daha yapacakları öğrenildi.

GÖREV YERİ DEĞİŞEN ÖĞRETMENLER

Okul müdürü Zeki Erakman ve başmüdür yardımcısı Oğuz Samanlı ile birlikte öğretmenler Mustafa Cengiz, Ayşe Kuşçu, Orhan Çalışkan, Erden Eryüzlü, Sevim Kaya, Onur Bozkurt, Gülçin Aslan, Mürüvvet Altınışık, Ayşe Dudu Yeşilyurt'un görev yerleri değiştirildi.



HD(İÖ/AAA)