Ankara'dan Van'a havayoluyla gelen Bakan Cevdet Yılmaz'ı Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici ve partililer karşıladı. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler buradan DAKA'nın şubat ayı olağan toplantısına katılmak üzere Rescate Otel'e geçti. Toplantıya, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'tan belediye başkanları TSO Başkanları, iş adamları ve girişimcilerde katıldı. Açılış konuşmasını DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Muş Valisi Ali Çınar yaptı. Daha sonra DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci DAKA'nın proje dağılımı ve gerçekleştirilen projelerle ilgili sunumda bulundu. Sunumun ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz açıklamalarda bulundu. Van'da yaşanan 2 ayrı depremde 644 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Bakan Yılmaz, bir çok insanın da göç ettiğine dikkat çekti.

"VAN DAHA İYİ OLACAK"

Bakan Yılmaz, Van'ın yeniden eski günlerine kavuşması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Van daha iyi olacak ve göç edenler tekrar geri dönecek. Şu anda TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarla canlılık var. Ama şu anda yaptığımız çalışmalar yeterli değil. Daha iyi değerlendirmeler yapıp Van'ın kalkınması için çalışıyoruz. Buradaki istişare toplantısı bizim için bir yol olacak. Buradaki fikirleri Ankara'daki fikirlerimizle bir araya getirip değerlendireceğiz. Van'ın ve çevresinin yeniden kalkınması için yol haritasını belirleyeceğiz" dedi.

"TURİZM İÇİN CİDDİ DESTEK VERECEĞİZ"

Vanlı iş adamları ve Van'a yatırım yapacak iş adamlarıyla bir araya geleceklerini ifade eden Bakan Yılmaz, "Bizden bu bölgeye yatırım için ne talep ettiklerini öğreneceğiz. Turizm konusunda da buraya ciddi yatırımlar yapılması için, ciddi destekler vereceğiz. Sınır ticareti, gümrük kapıları konusunda yapacağımız çalışmalar bu yol haritamızda önemli bir yer alacak" diye konuştu.